Autocar care se îndrepta spre Italia confiscat la vamă, șoferul avea peste 5.700 de pachete de țigări ascunse în el

Un șofer cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a încercat să aducă în mod ilegal în Italia peste 5.700 de pachete de țigări cu timbru de acciză din Republica Moldova pentru a fi comercializate pe piața neagră din Peninsulă. Țigările erau ascunse în diferite locuri din autocarul de transport persoane pe care bărbatul îl conducea.

„În data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, C.G, în vârstă de 53 de ani, conducând un autocar înmatriculat în România, cu destinaţia Italia”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră din România.

Polițiștii de frontieră, în colaborare cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a şoferului, descoperind astfel ascunse din spaţii special amenajate în compartimentul motor, din pereţii laterali, podeaua, plafonul şi cutia de viteze, precum şi în bazinul de apă al toaletei autocarului, 5.780 de pachete de țigări. Odată descoperite țigările, șoferul a declarat că acestea îi aparţin şi că intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din Italia pentru profit personal.

Țigările, care au o valoare totală de 26.010 lei, au fost reținute de polițiști conform prevederilor legale, aceștia fiind nevoiți să indisponibilizeze totodată și autocarul în vederea confiscării, care are o valoare de 76.000 de lei. Șoferul a fost de asemenea amendat cu suma de 10.000 lei pentru fapta sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe aceeași temă: