Autocar cu români din Italia la un pas de a fi blocat în Austria, șoferii au încălcat 41 de reguli de circulație rutieră

Un autocar cu mai mulți pasageri români care se îndreptau spre România a fost la un pa de a fi blocat de polițiștii austrieci la Nickelsdorf, în apropierea graniței dintre Austria și Ungaria, după ce s-au descoperit mai multe infracțiuni din partea șoferilor. Forțele de ordine au constatat în total 41 de încălcări ale normelor rutiere, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Direcția Provincială de Poliție Burgenland.

Potrivit sursei citate, autocarul se îndrepta din Italia spre România cu 15 pasageri la bord și era condus alternativ de unul dintre cei trei șoferi români, în vârstă de 31, 36 și 63 de ani. Fără a respecta orele de conducere și de odihnă, autobuzul a pornit inițial din România spre Italia și apoi ar fi plecat din nou la drum spre țară fără a face nici măcar o pauză.

În urma verificării aparatului tahograf instalat în autocar, polițiștii au constatat că cei trei șoferi români au manipulat datele acestuia conducând fără a introduce cardul șoferului care se afla la volan și nerespectând astfel timpul de odihnă obligatoriu prevăzut de lege. Interogați de agenții de poliție, cei trei șoferi s-au contrazis în declarații, iar în cele din urmă unul dintre ei a mărturisit că au falsificat datele tahografului.

Polițiștii austrieci au constatat nu mai puțin de 41 de încălcări ale codului rutier și i-au amendat pe cei trei șoferi, obligându-i să plătească o parte din amendă pe loc, ca garanție, pentru a putea fi lăsați să-și continue drumul. Aceștia au fost denunțați, de asemenea, și la Parchetul Eisenstadt pentru falsificarea datelor.

Foto: LPD Burgenland/kurier.at

Din imaginea trimisă presei de polițiștii austrieci reiese că autocarul ar aparține firmei Nyoanina SRL din Târgu Neamț.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol