Autocar românesc depistat în Austria cu 1.000 de pachete de țigări ascunse în podea. Urmau să fie vândute ilegal în Italia

Unitatea mobilă de control a vămii din landul austriac Carinthia a oprit luna trecută un autobcar cu remorcă, ce avea plăcuțe de înmatriculare românești, pe autostrada Tauern (A10) pentru a efectua un control de rutină, iar rezultatul este impresionant.

La prima verificare, 20 de cartușe de țigări au fost găsite chiar lângă toaleta din autobuz, ascunse în câțiva saci negri plasați în spatele unor canistre goale.

La un control mai atent însă, într-o ascunzătoare secretă de sub cabina de dormit ce era camuflată cu o podea dublă retractabilă, au fost descoperite alte 86 de cartușe de țigări. În total, au fost găsite 21.200 de țigarete care urmau să fie vândute în Italia, relatează Kronen Zeitung.

„A doua constatare arată că trucul cu podea dublă nu mai reprezintă un obstacol pentru vameșii noștri”, se precizează din partea Ministerului Federal.

„Această reținere ne arată încă o dată cât de important este ca obiceiurile noastre să fie la fel de mobile ca și contrabandiștii înșiși. Cu echipele noastre de control mobile, ne putem adapta la aceste structuri dinamice”, a declarat ministrul austriac de Finanțe, Magnus Brunner.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Țigările au fost confiscate și au fost inițiate procedurile penale obișnuite în asemenea situații.

@rotalianul