Avion care urma să zboare spre Italia, trei pasageri au leșinat din cauza căldurii

Trei pasageri dintr-un avion al companiei aeriene Air Malta, care urma să zboare din Republica Malta la Roma, au leșinat joi după-amiază, 20 iulie, din cauza căldurii excesive, potrivit unei declarații a companiei aeriene.

Căldura copleșitoare care a lovit avionul în timp ce se pregătea pentru plecarea spre Roma, combinată cu o defecțiune a sistemului de aer condiționat, a dus la pierderea cunoștinței a trei pasageri.

Conform Gazzetta del Sud, compania aeriană Air Malta a declarat în comunicat: „Pasagerii afectați au fost rapid asistați de echipajul de cabină și de serviciile de urgență medicale.

Toți ceilalți pasageri au fost duși înapoi la terminalul Aeroportului Internațional Malta cu autobuzul și li s-au oferit răcoritoare înainte de a-și continua călătoria către Roma.”

Incidentul subliniază riscurile pe care le implică căldura extremă și schimbările climatice, chiar și pentru călătoriile aeriene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sistemele de climatizare ale avioanelor sunt esențiale pentru menținerea confortului și siguranței pasagerilor, în special în perioadele de căldură intensă.

În acest caz, defecțiunea sistemului de aer condiționat a amplificat efectele temperaturilor extreme asupra pasagerilor.

Compania aeriană a reacționat prompt la incident, oferind asistență medicală celor afectați și încercând să minimizeze disconfortul pentru restul pasagerilor.

Cu toate acestea, incidentul subliniază necesitatea unei mai bune pregătiri pentru condițiile extreme de căldură, atât din partea companiilor aeriene, cât și a aeroporturilor.

Distribuie acest articol