Badantă abuzată sexual în Italia de ginerele bătrânei. Bărbatul condamnat abia după 12 ani

Un bărbat în vârstă de 76 de ani din San Biagio di Callalta (provincia italiană Treviso din regiunea Veneto) aflat în centrul unei drame judiciare ce durează de peste un deceniu, a fost condamnat definitiv pentru abuzuri sexuale împotriva unei femei care, în prezent, are 57 de ani.

Victima este fosta badantă a soacrei sale, iar bărbatul italian a abuzat de ea în repetate rânduri, între 5 și 15 august 2011, informează cotidianul digital Treviso Today.

Cazul a fost reevaluat după ce sentința inițială a fost respinsă de Curtea de Casație pentru asemănarea excesivă cu verdictul dat în primă instanță, într-o situație catalogată drept un „indigo” judiciar.

Acum, după noua sentință dată în apel, pedeapsa bărbatului a fost redusă de la 5 ani la 3 ani și 4 luni, beneficiind de atenuante generice.

De asemenea, el va trebui să o despăgubească pe badantă cu suma de 15.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima, o femeie de origine tunisiană, a fost angajată ca îngrijitoare pentru o bătrână de 80 de ani din localitatea Breda di Piave, care era soacra inculpatului.

Conform mărturiei badantei, ea a fost atacată și agresată sexual de ginerele bătrânei pe care o îngrijea.

După ce a fost respins de victimă, bărbatul a încercat să se justifice și chiar să compenseze situația oferind să plătească unele cheltuieli, inclusiv asigurarea auto a femeii.

Incidentul a ieșit la lumină după ce tunisiana, având nevoie de asistență pentru a rezolva unele probleme de muncă, a apelat la sindicatul CGIL.

În timpul unei întâlniri cu o operatoare sindicală, victima, copleșită de emoții, a dezvăluit că a fost abuzată.

Serviciile sociale și organizația Telefono Rosa s-au implicat și au convins-o pe îngrijitoare să depună plângere.

În timpul procesului, avocatul victimei, Francesco Murgia, și avocatul părții civile, Stefano Pietrobon, au luptat împotriva argumentelor apărării care sugera că victima ar fi fost „disponibilă” pentru acte sexuale.

O mărturie în acest sens a fost respinsă de judecători ca fiind „grotescă”. Sentința reformată va fi supusă acum examinării Curții de Casație pentru a stabili legalitatea acesteia.

V-ar mai putea interesa: Salariile badantelor și menajerelor din Italia în 2024. Tabelele salariale anticipate