Badantă din Italia dată în judecată după ce a moștenit averea de peste jumătate de milion de euro a bătrânei asistate

O îngrijitoare de naționalitate ucraineană este judecată împreună cu soțul său sub acuzația de eludare a incapacității, după ce pensionara pe care a îngrijit-o i-a lăsat toată averea prin testament, informează Cremona Oggi.

Conform procurorului, îngrijitoarea, pe nume Yevheniia Slobodyska, în vârstă de 61 de ani, ar fi abuzat de starea de infirmitate mintală a bătrânei asistate, ducând-o să semneze un testament, la data de 31 octombrie 2019, în care îngrijitoarea era desemnată unică moștenitoare. Cei trei veri primari ai pensionarei au intentat o acțiune civilă și contestă în instanță testamentul respectiv.

Franca Lombardi avea 94 de ani și deținea un cont curent cu un sold de aproape jumătate de milion de euro (472.000), investiții în valori mobiliare pentru un activ bancar de 56.909 euro și era proprietara imobilului în care locuia. Ea ar fi fost însoțită deseori la bancă de îngrijitoarea ucraineană și de soțul acesteia, Aldo Di Marco, în vârstă de 63 de ani, fost militar pensionar, pentru a retrage importante sume de bani.

În numai trei luni de zile, de la 1 octombrie 2018, până la 31 decembrie a aceluiași an, au fost retrași 11.000 de euro, sumă prea mare pentru nevoile pe care le avea bătrâna. Cei doi au încercat, de asemenea, să încaseze 32.000 de euro spunând că sunt cadou de nuntă de la bătrână, dar nu au reușit din cauza refuzului personalului instituţiei de credit.

Verișorii bătrânei știau că aceasta a redactat un testament în favoarea lor, dar nu mică le-a fost mirarea când, după moartea ei, un alt testament, mai nou, a ieșit la iveală. Ultimul document conținea numai câteva rânduri, prin care Franca Lombardi lăsa toată averea badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol