Badantă din Italia, salvată de un vecin din mâinile concubinului care voia să o omoare „A îndreptat pistolul spre mine”

Antonio Franzé, un simplu muncitor italian în vârstă de 38 de ani, a fost protagonistul unei intervenții eroice în urmă cu câteva zile, salvând o badantă în vârstă de 36 de ani de un atac violent din partea concubinului ei.

700-202311191857
Badanta și concubinul ei. Sursă foto: infobae.com.

Dramaticul eveniment s-a petrecut pe via Acquedotto din localitatea San Giorgio su Legnano, provincia Milano din regiunea Lombardia.

Antonio, pregătindu-se să plece la muncă, a auzit niște țipete pe scara blocului, la etajul superior, și a ieșit imediat să vadă ce se întâmplă.

Astfel, el l-a văzut pe Sami Habib Quizena Garcia, un cetățean columbian în vârstă de 42 de ani care locuiește în apartamentul de deasupra sa, la etajul doi, cum își agresa partenera.

„Am auzit țipete, am ajuns pe palier și a îndreptat pistolul spre mine spunând: «Nu  e treaba ta». Am coborât imediat înapoi și am sunat la carabinieri”, a declarat bărbatul de 38 de ani pentru Corriere della Sera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe palierul unde a avut loc conflictul se aflau Garcia, partenera sa, sora femeii și partenerul acesteia, un italian care lucrează ca paznic și al cărui pistol se pare că a fost sustrar de bărbatul columbian din seiful paznicului în timpul unei dispute cu partenera sa, cu intenția de a o ucide.

6553161505bf4
Antonio Franzé. Sursă foto: corriere.it.

După ce a sunat la carabinieri, Antonio a ieșit pe balcon pentru a-i aștepta și a le indica apartamentul în care se petrecea agresiune.

Din păcate, înainte ca forțele de ordine să ajungă la fața locului, bărbatul italian l-a văzut pe Garcia cum își agresa partenera, iar aceasta a încercat să sară de la balcon în gol, de la etajul doi, pentru a-și salva viața.

„El o ținea de păr. Ea a sărit de pe balustradă ca să-și salveze viața”, a povestit Antonio care a reușit să o prindă pe femeie din zbor însă și a tras-o pe balconul său.

Garcia nu a renunțat la intenția de a-și ucide concubina însă și s-a aplecat în jos pe balconul său, după care a tras trei focuri de armă, unul dintre ele a lovind-o pe tânăra de 36 de ani în stomac.

„Eram pe balcon, ea a sărit, am prins-o și am dus-o în casă. Aveam fata în brațe. El s-a aplecat peste balustradă și a tras, a lovit-o”, a mai povestit Antonio.

„Frică? Încă nu îmi amintesc bine ce s-a întâmplat, sunt confuz. Am acționat instinctiv, fără să mă gândesc”, a spus bărbatul italian.

Atacatorul s-a retras apoi în apartamentul său și, la sosirea carabinierilor, a îndreptat arma spre el însuși și s-a sinucis.

Femeia rănită, care lucra ca badantă la un cuplu de bătrâni din apropiere, a fost operată de urgență și se zbate acum între viață și moarte la spitalul din Legnano.

Autoritățile investighează motivele disputei, dar în prezent se presupune că Garcia a recurs la acest gest pentru că femeia a decis să pună capăt relației lor.

Totodată, se cercetează modul în care bărbatul columbian a reușit să intre în posesia pistolului, iar paznicul italian ar putea fi investigat pentru neglijență în păstrarea armamentului.