Badantă din Italia și fiica sa, acuzate că au furat bani din contul bătrânei asistate

O îngrijitoare și fiica sa au fost acuzate de utilizare abuzivă a cardului de credit al unei femei în vârstă pe care o îngrijeau la Città di Castello, în provincia Perugia. Cele două, mamă și fiică, ambele de origine albaneză, sunt acuzate de utilizare ilegală a cardurilor de credit, informează QDS.

Badanta, în vârstă de 38 de ani, a fost angajată pentru a se ocupa de o bătrână și a primit cardul de debit al femeii și codul PIN asociat pentru a îndeplini diferite sarcini în numele acesteia.

La un moment dat, rudele bătrânei au început să observe o diminuare semnificativă a sumelor de pe contul acesteia și au depus o plângere la poliție.

Polițiștii au demarat imediat investigațiile, au efectuat verificări bancare, au audiat martorii și au examinat înregistrările camerelor de supraveghere ale băncii.

S-a descoperit astfel că îngrijitoarea și fiica ei, în vârstă de 19 ani, au folosit de mai multe ori cardul de debit pentru a face retrageri de numerar. Unele dintre aceste retrageri au fost autorizate, iar sumele respective au fost înmânate bătrânei. Cu toate acestea, alte retrageri, totalizând câteva sute de euro, au fost însușite de cele două fără știința proprietarei contului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe baza probelor strânse împotriva celor două femei, polițiștii din Città di Castello le-au denunțat procuraturii din Perugia pentru utilizare ilegală de carduri de credit. Cele două sunt acum în stare de libertate, dar urmează să fie judecate pentru acțiunile lor.