Badantă jefuită de un italian și o româncă după ce au ajutat-o să câștige un litigiu de muncă la tribunal

Luigi Sacco, italian de 69 de ani din Melizzano, este acuzat de două încercări de extorcare și jaf; ultima acuzație fiind valabilă și pentru Ioana Tinca, de origine română, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Amorosi, provincia Benevento.

Cei doi se fac vinovați de furt și extorcare în dauna unei badante românce care intentase proces cu un litigiu de muncă fostului ei angajator, în anul 2016.

Badanta română, al cărei nume nu s-a dat publicității, a făcut denunț împotriva angajatorului său la sugestia celor doi inculpați, care i-ar fi prezentat și un avocat. O cauză de muncă ce a apărut în fața Curții de judecată de la Benevento iar procesul s-a terminat cu o  tranzacție de 2.300 de euro, sumă primită de badantă de la fostul angajator. Din care, Luigi Sacco, care o însoțise cu mașina, i-ar fi cerut bani în schimbul ajutorului oferit: „Tu, mie, trebuie să-mi dai 4.000 de euro, că a trebuit să-ți plătesc martorii”, i-a spus acesta româncei, amenințând-o cu un gest că-i taie gâtul dacă nu se conformează.

Odată întorși în Amorosi de la Benevento, nefericita femeie a refuzat să-i dea banii lui Luigi Sacco care ar fi pălmuit-o și ar fi dat-o jos din mașină, dar în acel moment a ajuns și Ioana Tinca, ce a forțat-o să urce înapoi în mașină și i-ar fi băgat mâna în sutien unde femeia ascunsese banii, furându-i. De asemenea, i-au luat și cartea de identitate.

Cealaltă acuzație de extorcare împotriva lui Sacco a fost în legătură cu o altă poveste care ar fi avut loc între ianuarie și februarie 2015. Când, amenințând și șantajând un fost angajator al Ioanei Tinca de această dată, i-ar fi cerut 42.000 de euro reduși apoi la 8.000 pentru a nu-l denunța că nu i-a plătit regulat toate drepturile Ioanei atât timp cât aceasta lucrase pentru el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În această dimineață, era programat procesul preliminar al celor doi, însă, din cauza unei probleme de notificare, a fost amânat până la 30 aprilie, informează ottopagine.it.

Distribuie acest articol