Badanta româncă din Italia care maltrata bătrâna. Declarația fiului: „Mama mea e terorizată!”

Starea femeii în vârstă de 82 de ani, din Vasto, regiunea Abruzzo, care săptămâna trecută a fost internată în spital din cauza bătăilor primite de la badanta româncă, găsită în stare de ebrietate, s-a îmbunătățit, chiar dacă vânătăile de pe corpul pensionarei sunt încă vizibile.

Cu ea, însă, sunt cei doi fii care se ocupă alternativ de mama lor și nu o lasă niciun minut singură. Bătrâna suferă de Alzheimer și a uitat mai multe aspecte ale nefericitei întâmplări, dar a rămas cu frica de a fi pedepsită.

„Adesea ne întreabă – povestește fiul său – dar dacă nu mănânc bomboana pe care mi-ai dat-o, mă pedepsești? Atât eu, cât și fratele meu o liniștim. Acea femeie a stat cu mama mea timp de patru luni și doar câteva ore pe zi. Nici eu, nici fratele meu nu am bănuit vreodată că ea consumă băuturi alcoolice. Nici soțul femeii nu ne-a spus vreodată nimic. În schimb, poliția locală a găsit în geanta ei în ziua respectivă o sticlă goală de lichior.

Întoarcerea anticipată a fratelui meu acasă a fost providențială. A auzit gemete. A mers în baie și a găsit-o atât pe mama mea, cât și pe badantă întinse pe podea. Baia era inundată, iar mama mea era dezbrăcată. Badanta, sub influența alcoolului, nu se putea ține pe picioare și avea o atitudine violentă față de mama. Fratele meu a sunat imediat la serviciul de urgență.”

La fața locului s-au deplasat o patrulă a poliției locale și o ambulanță, aceasta din urmă transportând bătrâna la spitalul din Vasto.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când agenții de poliție au încercat să discute cu badanta româncă ea a opus rezistență și i-a atacat. Femeia a fost denunțată apoi la Parchet.

Din cauza bolii, femeia de 82 de ani nu este capabilă să relateze ce se întâmpla în casa ei și, în special, de cât timp îngrijitoarea avea un comportament cel puțin discutabil.

Cu toate acestea, fiii au decis să se adreseze unui avocat. Acuzata se află momentan în libertate. Femeia, în vârstă de 57 de ani, va trebui să răspundă și pentru rezistență față de autoritățile publice.

Pe același subiect: Badantă româncă acuzată că a maltratat bătrâna. Fiul pensionarei a găsit-o dezbrăcată și udă pe pavimentul din baie