Badantă româncă din Italia condamnată doi ani la închisoare, a încercat să fure zeci de mii de euro de la bătrâna asistată

O femeie de naționalitate română, care lucra ca badantă pentru o bătrână din localitatea italiană Sant’Elpidio a Mare, provincia Fermo din Marche, a fost condamnată în urmă cu câteva zile la închisoare pentru că a încercat să fure de la pensionara asistată o sumă considerabilă de bani.

Aceeași pedeapsă, informează publicația Il Resto del Carlino, a fost aplicată și pentru doi bărbați români care lucrau în complicitate cu îngrijitoarea pentru a pune mâna pe banii italiencei.

Infracțiunea a fost descoperită de carabinieri în luna martie a anului 2017, oamenii legii surprinzându-i pe cei trei români încercând să o convingă pe bătrână să scoată din contul bancar o sumă mare de bani.

Profitând de starea mintală fragilă a pensionarei, badanta și complicii săi au condus-o la oficiul poștal din localitatea menționată mai sus și au convins-o să scoată din contul ei suma de 30.000 de euro.

Intervenția promptă a carabinierilor le-a stricat planurile infractorilor care, odată identificați, au fost denunțați la Parchetul din Fermo, iar la finalizarea investigațiilor au fost trimiși în judecată pentru eludarea unei persoane incapabile în complicitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procesul împotriva celor trei români s-a terminat abia vineri, 28 octombrie 2022, iar îngrijitoarea româncă și cei doi complici ai săi au fost condamnați de către judecătorul de la Tribunalul din Fermo la doi ani de închisoare fiecare.

@rotalianul