Badantă româncă din Italia, rămasă fără casa din România. Fiica sa a lăsat-o pe drumuri

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Viorica, o româncă de 66 de ani, se confruntă cu o situație de neimaginat după ce a muncit ani de zile în Italia pentru a-și susține familia.

Povestea ei a fost prezentată la emisiunea Acces Direct de pe Antena 1.Captură de ecran 2024-02-07 180832

- Continuarea după publicitate -

Plecată în 2003 pentru a lucra ca badantă, după decesul soțului său în 2001, Viorica a lăsat în urmă, în România, două fiice majore, necăsătorite la vremea respectivă, cu speranța că sacrificiul ei va asigura un viitor mai bun pentru acestea.

Femeia nu și-a imaginat niciodată că propriile fiice i-ar putea întoarce spatele

„Soțul meu a murit în 2001 și în 2003 când am plecat în Italia fata cea mică intrase la o facultate privată. Lucram ca maistră într-o fabrică de încălțăminte, dar cu un singur salariu după moartea soțului, nu mă descurcam. O muncitoare, fostă colegă cu mine, m-a chemat atunci în Italia, să-mi găsesc și eu de lucru. Așa am plecat în Italia”, a povestit Viorica.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu s-a mai întors în România timp de 5 ani. La vremea respectivă avea un apartament la Brașov și la un moment dat a primit o ofertă de la un om de afaceri care intenționa să construiască un hotel pe terenul respectiv.

Femeia i-a făcut atunci o procură fiicei sale mai mici pentru a putea vinde casa în numele său, iar banii să fie virați în contul fetei.

Fata a vândut apartamentul din Brașov, a încasat 110.000 de euro și a cumpărat pe numele său o locuință în Stupini, lângă Brașov. Numai că noua casă a cumpărat-o pe numele său, nu pe al mamei, lăsând-o pe Viorica fără un acoperiș deasupra capului și fără economiile de o viață.

„Mi-a zis că a cumpărat o locuință, să stau liniștită. Venea des în Italia la mine, după bani”, a spus femeia care îi dădea fetei toate economiile sale pentru a renova casa cumpărată, dar care nu știa că imobilul nu era pe numele său, ci pe al fetei.

Situația a escaladat când, întorcându-se în România, Viorica a fost confruntată cu o realitate dureroasă.

- Continuarea după publicitate -

„Eu am aflat târziu că în România nu mai aveam absolut nimic, că fata a cumpărat altă casă pe numele ei și nu al meu. În 2013 am aflat. Atunci mi-a promis că o să-mi dea partea mea”, a spus Viorica.

În ciuda promisiunilor repetate, partea care i se cuvenea din vânzarea proprietății nu i-a fost niciodată returnată.

Când s-a întors în țară, la casa fiicei sale care fusese cumpărată cu banii de pe apartamentul său, nepoțelul ei de numai 7 ani i-a spus Vioricăi: „Buni, tu n-ai dreptul la nimic aici, poți să pleci de unde ai venit”. „Probabil a auzit copilul discuțiile care erau în casă”, a presupus Viorica în lacrimi.

Într-o încercare disperată de a-și revendica drepturile, a fost respinsă și chiar agresată de propria fiică, în casa cumpărată cu banii săi:

„Nu înțeleg care e treaba aici, banii mi i-ați luat toți, ce vreți să-mi mai luați, și viața?”, a întrebat ea cu disperare. Fata atunci i-a spus să plece din casa ei, că nu are dreptul la nimic și a lovit-o.

- Continuarea după publicitate -

„A venit Poliția, dar polițistul care a venit era probabil cunoștința lor pentru că nu a făcut niciun proces verbal”, a spus femeia.

Dezamăgită de sistemul care părea să o ignore, chiar și după ce a depus plângere și a obținut un certificat medico-legal, Viorica a fost nevoită să recurgă la justiție pentru a-și căuta dreptatea.

Fiica cea mare a fost mereu neutră și Viorica nu știe care a fost rolul ei în toată această dramă și nici dacă a știut ce face sora ei mai mică.

În ciuda legăturii strânse pe care credea că o are cu fiicele sale, Viorica a ajuns la concluzia amară că a fost apropiată de ele doar cât timp aveau nevoie de banii ei:

„Am fost apropiată de fetele mele doar cât timp au avut nevoie de mine, de banii mei, voiau mereu bani de la mine, atât”, a mărturisit femeia care a rămas acum și fără bani, și fără casă. (Video mai jos).

În prezent, Viorica este găzduită în Italia de o familie de români. Povestea ei servește drept un avertisment dureros despre riscurile încredințării bunurilor personale și despre importanța protejării intereselor proprii, chiar și în fața celor mai apropiate persoane.