Badantă româncă în Italia, a ucis bătrânul și a fugit cu mașina lui. Condamnată la 23 de ani de închisoare

Nicoleta Mihaela Dana Chiță, cunoscută sub numele de Emmy, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnată definitiv în Italia la 23 de ani de închisoare pentru participarea la uciderea pensionarului Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, pentru care lucra ca badantă.

Sentința definitivă a fost emisă recent de Curtea de Casație, confirmând verdictul judecătorilor din a doua secție a Curții de Apel din Palermo, prezidată de judecătorul Angelo Pellino.

1200-20240517121356 (3)
Nicoleta Mihaela Dana Chiță și casa unde a avut loc tragedia

Incidentul tragic a avut loc în noaptea de 11 spre 12 iulie 2020, în apartamentul lui Marchese de pe strada Pietro Attardo din Palma di Montechiaro

Pensionarul a fost găsit mort, legat de mâini și picioare, după ce nu mai fusese văzut timp de câteva zile.

Alerta a fost dată de pompieri, care au descoperit trupul neînsuflețit în casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O primă inspecție medico-legală a exclus moartea naturală, iar autopsia a confirmat că bărbatul a fost victima unui omor. El a murit prin strangulare.

Investigațiile au fost desfășurate de carabinierii din Licata și din Palma di Montechiaro. Atenția anchetatorilor s-a concentrat imediat asupra badantei bătrânului, care a fost interogată la scurt timp după crimă.

O descoperire crucială a fost făcută atunci când mașina victimei a fost găsită în posesia unui recidivist din Canicattì, care a declarat că Nicoleta Mihaela Dana Chiță l-a contactat pentru a scăpa de vehicul după crimă.

Conform reconstituirii, femeia a părăsit casa și a fugit cu mașina pensionarului după ce l-a jefuit și l-a omorât.

Familia lui Michelangelo Marchese s-a constituit parte civilă în proces, fiind reprezentată de avocații Vito Cangemi și Fabio Giuseppe Cacciatore. Nicoleta Mihaela Dana Chiță a fost apărată de avocatul Giuseppe Calabrò.

Verdictul final de 23 de ani de închisoare aduce o oarecare alinare comunității din Palma di Montechiaro, profund afectată de acest act de violență extremă.