Badantă româncă în Italia, găsită moartă într-un râu. Iulia a rămas pe străzi după moartea bătrânei

Iulia S., o femeie româncă în vârstă de 55 de ani, a fost găsită moartă în dimineața zilei de vineri, 10 noiembrie 2023, în râul Sangone, care traversează localitatea Moncalieri din provincia Torino, în regiunea italiană Piemonte.

Femeia româncă și partenerul ei, pe nume Iovin și de aceeași naționalitate, trăiau împreună de mai bine de un deceniu sub un pod din aceeași localitate, la câteva sute de metri distanță de locul în care a fost găsit cadavrul.

Iovin, care are 45 de ani și este profund afectat de pierderea partenerei sale, a alertat autoritățile cu privire la dispariția ei, declarând că nu o mai văzuse de multe zile.

iulia-iovin
Partenerul Iuliei a anunțat dispariția femeii la autorități înainte ca trupul ei neînsuflețit să fie găsit. Sursă foto: torinocronaca.it.

El a povestit că femeia plecase să cumpere ceva de mâncare mâncare și a lăsat în urmă sacoșele cu cumpărături și o sticlă de vin goală.

Corpul femeii a fost recuperat din apă de pompieri, în urma unei sesizări făcute de un trecător aflat pe corso Roma din Moncalieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Modul tragic în care și-a găsit sfârșitul Iulia ridică multe întrebări și dubii. Anchetatorii investighează acum pentru a descoperi dacă a fost vorba de un suicid sau de o crimă.

Iulia și Iovin au trăit o viață plină de privațiuni sub un pod situat pe via Artom, fapt cunoscut de localnici și autorități.

În martie 2021, în timpul pandemiei, jurnaliștii de la publicația Torino Cronaca au relatat despre situația celor doi români.

Iulia, care este originară din Iași, le-a explicat jurnaliștilor italieni cum a ajuns să trăiască sub pod după ce a fost evacuată din casa unde lucra ca badantă.

via-artom-bidonville.jpg--via_artom_bidonville
Iulia a ajuns să trăiască sub un pod după ce a rămas fără muncă. Sursă foto: torinocronaca.it.

Ea a povestit atunci pentru sursa citată că bătrâna, care ar fi trebuit să o angajeze cu contract de muncă, a murit, iar ea, care locuia în apartamentul pensionarei, situat pe via Somalia, a fost scoasă în stradă.

„Toată lumea știe că trăiesc aici. Să plec? Și cum să-mi permit să plătesc o chirie, fără un loc de muncă?”, a declarat Iulia la acea vreme.

Iovin, în schimb, lucra la piața din zona Mirafiori Sud, unde de altfel a cunoscut-o pe Iulia și a început relația lor marcată de drama sărăciei.

„Trăim sub un pod printre gunoaie, ca niște șobolani”, au spus cei doi români în 2021.

cadavere_donna_morta_sangone_1_(3)-1699690578517
Podul sub care cei doi români trăiau împreună. Sursă foto: torinocronaca.it.

Deși au trecut doi ani de la publicarea articolului în presa italiană, Iulia și Iovin trăiau și în prezent sub același pod.

Nimeni nu i-a ajutat sau, cum se întâmplă deseori în astfel de situații, au refuzat să fie ajutați.

Cert este că, acum, sub acel pod, printre acele gunoaie, a rămas doar bărbatul român de 45 de ani și cei doi câini ai săi.

Trupul conaționalei noastre, afectat de apa râului, a fost recuperat de pompieri după o operațiune dificilă ce a durat aproape trei ore.

cadavere_fiume_sangone_(1)-1699690608279
Operațiune de recuperare a cadavrului a durat circa trei ore. Sursă foto: torinocronaca.it.

În prezent, se desfășoară investigații pentru a determina cauza exactă a decesului său. Iovin, însă, este convins că partenera sa a fost ucisă și aruncată în râu, acesta declarând: «Nu s-a sinucis, a fost omorâtă».

Iulia era divorțată și lasă în urma sa un fiu care, conform celor spuse de ea, trăiește în Marea Britanie, dar cu care nu a mai păstrat legătura de mult timp.

Distribuie acest articol