Un bărbat din Italia avea 100 000 de euro în bancă și o casă, dar trăia pe străzi de ani de zile. Găsit mort de frig

Un bărbat italian care trăia de ani de zile pe străzile din Milano a fost găsit mort miercuri, 3 februarie, într-o baracă improvizată din cartoane și prelate, la gara Porta Garibaldi din oraș. Verificându-i identitatea, anchetatorii au descoperit însă că bărbatul nu numai că avea o casă, în ciuda faptului că dormea pe străzi, dar avea și peste 100 000 de euro în contul bancar și două furgonete înregistrate pe numele său.

Umberto Quintino Diaco, în vârstă de 75 de ani, a decis să devină o fantasmă pentru familia sa, a povestit pentru ziarul Il Messaggero Chiarina, sora lui. Când avea numai 17 ani, Umberto a fugit de acasă și a dispărut pentru totdeauna, refuzând să mai ia legătura cu familia lui vreodată.

„L-am căutat, nu a vrut să mai fie găsit”, a declarat sora bărbatului.

Când i-au descoperit trupul neînsuflețit, polițiștii au găsit în buzunarele hainelor sale 1 235 de euro în numerar. Apoi, la Caritas din Milano, unde Umberto avea o căsuță poștală care era singurul lucru pe care l-a cerut de la instituția caritabilă și a refuzat orice alt ajutor, anchetatorii au găsit indicii că bărbatul decedat avea și alți bani, precum și câteva acțiuni și o pensie pe care o primea din Germania.

Mai exact, precizează sursa citată, Umberto Quintino Diaco avea peste 100 000 de euro într-un cont bancar, 19 000 de euro în acțiuni și o pensie pe care o primea lunar de la Munchen, Germania, în valoare de 750 de euro. Și mai surprinzător este faptul că bărbatul fără adăpost avea și o casă, proprietate personală, în regiunea Calabria, precum și două furgonete înmatriculate pe numele lui și cu asigurarea plătită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele investigații reiese că bărbatul de 75 de ani a murit din cauza frigului și a diferitelor boli de care suferea.