Bărbat ucis în Italia de o săgeată care l-a lovit în piept. „Străini de rahat ce sunteți!”

Un bărbat originar din Peru de 41 de ani a murit după ce a fost lovit în piept de o săgeată trasă cu un arc, în centrul istoric al orașului Genova (Liguria). Cel care a tras cu arcul de la fereastra apartamentului său este un italian în vârstă de 63 de ani care s-a enervat că victima, împreună cu un compatriot, făcea prea mare gălăgie la o oră târzie. Înainte de a trage săgeata care l-a ucis pe peruan, el ar fi strigat „stranieri di m*rda!” (străini de rahat!), informează Genova Today.

S-a întâmplat pe strada Archivolto dei Franchi, în seara de miercuri, 2 noiembrie, în jurul orei 23:45. Bărbatul peruan, pe nume Alfredo Javier Romero Miranda, a fost dus în cod roșu la Spitalul San Martino unde a fost internat cu prognostic rezervat și apoi a suferit un transplant de ficat. Medicii, însă, nu au mai reușit să-i salveze viața.

Conform celor reconstituite de carabinierii nucleului radio-mobil, Evaristo Scalco, bărbatul care a tras săgeata, ar fi fost enervat de zgomotul produs de țipetele victimei și ale unuia dintre compatrioții săi. Italianul s-ar fi uitat pe fereastră și, după ce a ridicat arcul, ar fi tras săgeata care l-a lovit în piept pe peruan. Din declarațiile martorilor, cei doi prieteni peruani tocmai terminaseră de vizionat un meci de fotbal într-un bar și sărbătoriseră nașterea fiului victimei. Nu erau în stare de ebrietate, dar probabil, entuziasmați, vorbeau cu glas ridicat.

Scalco le-a spus povestit însă militarilor că i-a auzit pe cei doi certându-se în fața casa lui și i-a invitat de mai multe ori să se oprească pentru că era târziu și voia să se odihnească. Cei doi, ca răspuns, l-au insultat și i-au aruncat obiecte în fereastră. Italianul i-a amenințat cu arcul pentru a-i speria, dar cei doi peruani au răspuns la rândul lor cu alte amenințări. În acel moment, Evaristo Scalco a luat arcul și a eliberat săgeata care l-a străpuns în piept pe Alfredo Javier Romero Miranda.

Bărbatul italian a coborât apoi în stradă și a încercat să scoată săgeata cu un clește din pieptul victimei, dar a reușit doar să o rupă. Săgeata era una pe care de obicei agresorul o folosea la vânătoarea de mistreți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au confiscat din apartamentul respectiv trei arcuri și treizeci de săgeți, toate făcute de cetățeanul italian care are o pasiune pentru arcuri și săgeți.

Evaristo Scalco și Javier Miranda împreună cu soția sa

Evaristo Scalco a fost arestat și este acuzat de omor. Înainte de a trage săgeata care l-a ucis pe peruan, el ar fi strigat „stranieri di m*rda” (străini de rahat). Din acest motiv, procurorul Arianna Ciavattini a contestat bărbatului, aflat în închisoarea Marassi, circumstanța agravantă a urii rasiale.