Barman român din Italia, numit Chevalier de Champagne. „Un motiv de mândrie pentru mine”

Somelierul și barmanul român Adrian Cristian, rezident la Brescia (Lombardia), a fost numit Chevalier de Champagne, devenind astfel unul dintre cei 5000 de oameni din întreaga lume care au primit această distincție din partea Ordinului Coteaux de Champagne, singura confrerie care reprezintă celebrul vin în Franța și în străinătate.

Absolvent al prestigioasei școli Wine & Spirit Education Trust din Londra, Cristian este proprietarul „Dialogue – Wine & Cocktail Lounge Bar” din Brescia, pe care l-a fondat în septembrie 2021 împreună cu soția sa Adela Paul, relatează Il Giorno.

Restaurantul se laudă cu aproximativ o mie de etichete de vinuri și șampanie, și tot atâtea distilate, element care i-a determinat pe cei din „Ordre des Coteaux de Champagne” să recunoască „o mare pasiune pentru șampanie, inovație și căutarea constantă a produselor de excelență”.

321430183_531858118993622_6995326029011756183_n
Adrian Cristian în „Dialogue – Wine & Cocktail Lounge Bar” din Brescia. Sursa foto: pagina Facebook Dialogue Lounge Bar

Onoarea este de fapt atribuită profesioniștilor care experimentează lumea șampaniei în fiecare zi și care sunt capabili să-i divulge valoarea.

Odată cu numirea, atribuită de unul dintre președinții celei mai importante Maison de Champagne, „Cavalerii” devin ambasadori și purtători de cuvânt ai șampaniei în lume.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
339117425_752087903035506_8283672210884192557_n (1)
Adrian Cristian, al doilea din stânga. Sursa foto: pagina Facebook Dialogue Lounge Bar

Ordinul își are originile în secolul al XVII-lea, când era alcătuit din tineri nobili de la curtea lui Ludovic al XIV-lea.

În 1956, François Taittinger, pe atunci președinte al Maison cu același nume, a întreprins cercetări istorice și a găsit urme ale Ordre des Coteaux pe care le-a reînviat dându-i numele actual.

Adrian Cristian, originar din Oradea, în România, este primul Chevalier de Champagne al orașului Brescia. După ce a absolvit prestigiosul institut londonez, s-a specializat în Italia în bucătăria lichidă, sub îndrumarea lui Fillippo Sisti, acum directorul la Circolino, localul chefului Clausio Sadler din Monza.

Pe lângă vin și băuturi spirtoase, Adrian Cristian este și un mare cunoscător și pasionat de cafea.

„Este suma unei munci constante și minuțioase pe care o desfășor de ani de zile cu mare pasiune și hotărâre” a comentat Cristian cu privire la numire, subliniind că „a fi printre puținii italieni care au primit această recunoaștere prestigioasă este un motiv de mândrie pentru mine și pentru cei care mă însoțesc profesional în a oferi orașului Brescia tot ce e mai bun când vine vorba de șampanie”.

Distribuie acest articol