Italia: Bătrână salvată de la înec de „badanta” sa moldoveancă: „Nu știu de unde am avut atâta forță”

Bunica Maria Rossi, în vârstă de 94 de ani, din Conegliano, provincia Treviso, a fost salvată de la o moarte atroce de femeia care are grijă de ea. Îngrijitoarea, originară din Republica Moldova, a reușit să o scoată afară din casă la timp pe asistata ei, înainte ca viitura de apă provocată de ploile torențiale abundente, să inunde complet camera acesteia.

De o viață întreagă, bătrâna italiancă trăiește într-o căsuță pe Via Podgora, la poalele dealului, peste care miercuri noaptea a căzut un râu întreg de apă.

Maria Rossi dormea în camera ei la parter, are încă o minte limpede și o memorie foarte bună bătrâna dar corpul ei, datorită vârstei înaintate și a bolilor, nu-i mai răspunde la impulsuri și bunicuța nu se poate mișca singură. Casa bunicii Maria a fost prima care a fost lovită de torentul râului Valbona din apropiere, care a ieșit din matca sa în urma ploilor abundente.

Îngrijitoarea moldoveancă doarme într-o altă cameră și despre cum s-au petrecut lucrurile în noaptea de miercuri spre joi, povestește:

„M-au trezit zgomotele provocate de vuietul apei, am sărit din pat imediat. Curentul electric se întrerupsese și am zburat pe scări spre camera doamnei Maria. Frigiderul căzuse jos, era apă peste tot, se mișcaseră de la locul lor mobilele și canapeaua. Nu știu unde am găsit forța și puterea să o iau în brațe și să o duc sus, mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să o salvez și că e în siguranță!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Câteva minute dacă întârzia îngrijitoarea, bătrâna de 94 de ani risca să moară înecată. Apa din casă se ridicase la un nivel de aproximativ 80 de centimetri, când bătrîna a fost dusă la etajul superior, scrie Tribuna Treviso.

„Am schimbat-o, era toată udă, mi-a fost frică să nu ia vreo răceală, pentru că apa era foarte rece, a fost un dezastru!”, povestește îngrijitoarea. „L-am chemat imediat pe fiul său și apoi au venit și pompierii.”

Rezidentii din via Podgora, Strada del Collalto și via Marsiglion se vor întâlni într-o comisie care solicită intervenții pentru siguranța din zonă împotriva inundațiilor și a alunecărilor de teren. Cazul bătrânei Maria Rossi nu este unul singular, mulți localnici au suferit pagube materiale și au fost în pericol din cauza inundațiilor frecvente.

Bătrâna de 94 de ani, de această dată se poate considera o norocoasă, alături de ea a avut un înger care i-a salvat viața.