Bombă din cel de-al doilea război mondial descoperită în nordul Italiei. O localitate riscă să fie complet evacuată

O bombă care conține 220 de kilogram de explozibil și care datează din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descoperită de un pescar într-un râu la Campo Ligure, lângă Genova (Liguria). Experții militari au calculat că pentru a dezamorsa bomba vor avea nevoie cel puțin șase ore, scrie La Repubblica.

Giorgio Pizzorni, primarul localității, a declarat: „Suntem în primul mandat și trebuie să gestionăm un eveniment unic în istorie: descoperirea unui dispozitiv militar în epoca Covidului”.

În cazul unei explozii aceasta s-ar propaga pe o distanță de 1.820 de metri, ceea ce înseamnă întreaga suprafață a localității, de aceea s-au luat în calcul două posibilități: evacuarea tuturor locuitorilor, aproape 3.000 de oameni sau doar a unei părți dintre aceștia, după care crearea unei baricade cu scopul de a izola zona unde va avea loc dezamorsarea și să amortizeze efectul unei eventuale explozii, (în jargonul pirotehniștilor italieni această tehnică se numește „casa matta” – casă nebună).

Operațiunea constă din punct de vedere tehnic în extragerea la fața locului a celor două bobine de aprindere ale bombei care apoi, devenite inerte, vor fi transportate într-o zonă izolată și eliminate prin explozie.

- Continuarea articolului după publicitate -

Toate rutele de comunicare cu localitatea vor fi blocate, utilitățile vor fi suspendate și spațiul aerian va fi închis. Protecția civilă regională, comisiile CRI, serviciul 118 s-au pus la dispoziție pentru operațiuni de ajutor în caz de nevoie a familiilor din zona de evacuare.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos