Bonus de 200 de euro în Italia. Badantele și menajerele vor depune o cerere la CAF pentru a primi subvenția

Guvernul italian a decis să ajute familiile cu o contribuție unică de 200 de euro care va fi primită de lucrători și pensionari. Vor beneficia de bonus angajații, pensionarii, personalul casnic (îngrijitoare, menajere, bone etc.), șomerii, precum și persoanele care primesc venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza) și lucrătorii sezonieri.

Indemnizația unică de 200 de euro va fi primită de cei cu venituri sub 35.000 de euro, adică de 13,7 milioane de angajați și 13,7 milioane de pensionari.

Banii vor ajunge la beneficiari odată cu salariu din luna iulie, fără a fi necesară vreo cerere din partea angajaților.

Anumite categorii de beneficiari vor trebui însă să se adreseze la INPS. Conform ANSA, aceștia sunt: lucrătorii casnici (750.000), șomerii (1,1 milioane), lucrătorii cu un contract co.co.co (270.000), lucrătorii sezonieri, cei care lucrează în industria de divertisment sau cu contract de muncă intermitent (300.000), persoanele care primesc venitul de cetățenie (900.000).

Lucrătorii casnici (îngrijitoare, menajere, bone etc.) vor trebui să depună cererea pentru a primi bonusul de 200 de euro direct la INPS sau la un birou CAF (Centru de Asistență Fiscală), începând cu data de 15 iunie. Banii vor fi primiți numai dacă angajatorii sunt la zi cu plata contribuțiilor, precizează PMI.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un fond ad-hoc de 500 de milioane de euro va fi folosit la finanțarea indemnizației unice pentru lucrătorii autonomi. Angajații și studenții vor primi și voucherul pentru transportul în comun, în valoare de 60 de euro, care va putea fi utilizat până în luna decembrie.