Când bucuria e prea mare iar inima prea mică. Fetiță decedată din cauza emoției la întoarcerea tatălui din străinătate

O fetiţă din localitatea ieşeană Hârtoape, comuna Vânători, a murit marţi dimineaţă, în condiții suspecte, informează Adevărul.ro

Perioada sărbătorilor este în general o perioadă frumoasă și mult așteptată de către copiii ai căror părinți lucrează în străinătate, deoarece este perioada în care, de obicei, părinții au concediu și vin in țară sau copiii aflați în vacanță școlară merg în vizită la părinți.

O zi frumoasă ar fi trebuit să fie și ziua de marți, 11 aprilie 2017,  pentru o fetiţă de opt ani din comuna ieşeană Vânători dar, din nefericire, copila şi-a pierdut viaţa în ziua în care tatăl său a revenit în ţară.

Azi-dimineaţă tatăl fetiţei a venit în ţară din străinătate. A muncit un timp şi a venit acasă de Paşte. Fetiţa s-a bucurat când l-a văzut şi apoi s-a întâmplat nenorocirea”, povestește Constantin Lupu, primarul comunei Vânători din județul Iași pentru ziarul Adevărul.

Copila a început brusc să se simtă rău şi a intrat în comă iar potrivit primarului Constantin Lupu, fetiţa ar fi avut probleme cu inima şi şi-ar fi pierdut viaţa pe fondul unei emoţii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul nefericit s-a petrecut în jurul orei 07.30 iar echipajul medical care a intervenit la solicitare nu a reuşit să o salveze.

La locul solicitării s-a dirijat un echipaj tip C2, cu medic. Între timp, prin dispecerat, au fost comunicate părinţilor câteva măsuri de prim ajutor pe care să le efectueze până la sosirea ambulanţei. Ulterior, părinţii au luat copilul în maşina personală şi au ieşit în întâmpinarea ambulanţei, întâlnindu-se pe traseu. Echipajul cu medic a constatat că pacientul era în stop cardio-respirator, a început manevrele de resuscitare dar, din păcate, rezultatul a fost negativ. S-a anunţat Poliţia şi Medicina Legală”, a precizat Nicolaie Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi pentru sursa citată.

Rotalianul – Revista românilor din Italia își exprimă compasiunea și transmite pe această cale sincere condoleanțe părinților și întregii familii.