Carabinierii italieni transmit un mesaj femeilor: „Nu vă fie frică, denunțați pe cei care vă lovesc!”

Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, când se trage un semnal de alarmă în ceea ce privește violența împotriva femeilor, carabinierii comandamentului provincial din Ferrara prin glasul colonelului Andrea Desideri transmit un mesaj tuturor femeilor de pe teritoriul Italiei: „Denunțați pe cei care vă supun violențelor, nu vă fie frică, veți fi sprijinite și protejate!”

Ziua de 25 decembrie a fost aleasă ca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la școală, la locul de muncă, în tabere de refugiați, în spitale. În măsură mai mare sau mai mică, se petrece în toate țările din lume, indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de proveniență, venit sau nivelul de educație.

Colonelul Desideri de la Ferrara afirmă că din datele adunate de autoritățile din teritoriu, victimele violențelor împotriva femeilor din Italia sunt în primul rând de origine italiană, urmate de cele din Europa de Est: România, Albania, Ungaria, Moldova, Ucraina și cazuri foarte rare de femei musulmane. „Adresându-vă carabinierilor, veți găsi sprijin, protecție și chiar un avocat pus la dispoziție care să vă ajute în demersurile voastre.”, transmite carabinierul italian.

Violeta și sfârșitul ei dramatic

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De curând, un dramatic caz al unei femei românce ucise de partenerul italian a zguduit comunitatea românească din peninsulă. Violeta Senchiu, 32 de ani, mamă a trei copii era arsă de vie de Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani care a premeditat crima. Bărbatul a mers la o benzinărie unde a umplut două canistre cu petrol, după care a intrat în locuința femeii. A deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca noastră, a turnat benzină pe podea, apoi a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament. Violeta și-a dat sufletul după câteva ore la spital în chinuri groaznice din cauza arsurilor suferite.

Alina, pedepsită pentru că nu-l mai voia pe bărbatul de lângă ea

Se numește Sheval Ramadani, are 32 de ani, este originar din Macedonia iar intențiile sale erau foarte clare: în seara zilei de ieri, 17 noiembrie 2018, Ramadani a încercat să-și ucidă fosta iubita, o tânără română de 30 de ani, aruncându-i întâi acid pe față, apoi înjunghiind-o cu un cuțit. Alina Emilia Pavel, victima bărbatului macedonean, este o tânără română de 30 de ani și s-a salvat de furia bărbatului refugiindu-se într-un bar din apropiere.

Alina Pavel a fost transportată la spital și a fost operată de urgență, lama de 7 centimetri a cuțitului cu care a fost înjunghiată i-a străpuns ficatul iar acidul aruncat în față i-a ajuns la ochiul stâng.

Și martorii pot denunța!

Fie că sunteți victimă sau doar martor, apelul dumneavoastră către autorități în caz de violență asupra femeilor, poate salva viața unei persoane. În Italia, vă puteți adresa direct la sediul unei unități de carabinieri sau poliție și la numerele de telefon:

  • carabinieri, telefon 112;
  • 1522, număr gratuit, instituit de Dipartimento per le Pari Opportunità (Departamentul pentru Egalitatea de Șanse) care vă va redirecționa spre cel mai apropiat centru anti-violență.
@rotalianul