Caserta – a sechestrat, lovit și violat o femeie gravidă și o minoră, lovind zilnic chiar și propria mamă. Arestat italian de 23 de ani.

Câștiga încrederea victimelor și apoi le invita să locuiască cu el însă, în apartamentul său, le ținea încuiate ca la închisoare, obișnuind să le bată zilnic și să le violeze. Ancheta a pornit în urma unor denunțuri făcute de două femei care nu se cunoșteau între ele, declară pentru Rai News anchetatorii de la Procuratura din Santa Maria Capua Vetere, provincia Caserta.

Infractorul, un italian de doar 23 de ani, Vincenzo Cioffi, a fost arestat și închis preventiv pentru sechestru de persoane, violență și viol.

Prima dintre victime, o femei gravidă a cărei vârstă și cetățenie nu a fost specificată, a conviețuit o perioadă cu bărbatul italian, timp în care nu numai că a fost închisă în casă, obligată să rupă orice contact cu familia și prietenii, bătută zilnic dar i s-a refuzat și orice ajutor medical sau control ginecologic în ceea ce privește sarcina, ajungând într-un final să nască la spital în condiții grave de sănătate, unde medicii au chemat imediat autoritățile pentru a interveni în acest caz. Femeia reușise să scape din apartamentul lui Cioffi după o ceartă puternică în care acesta o bătuse și îi provocase diverse răni prin lovitură la față și la piept, declară anchetatorii.

Cea de-a doua victimă, o tânără română cu vârsta sub 18 ani, și ea închisă o perioadă îndelungată într-o cameră din apartamentul italianului unde, sub amenințarea cuțitului și a bătăii, a fost supusă uneori chiar și unor arsuri cu țigara pe corp, era violată constant de bărbatul italian. Bărbatul blocase cu grinzi de lemn fereastra camerei unde era ținută tânăra și încuia ușa de la cameră cu lacătul, însă tânăra a reușit să fugă din apartament când acesta uitase să încuie lacătul într-o zi, denunțându-l imediat.

Din declarațiile celor două femei ținute sub sechestru de Vincenzo Cioffi, acesta își bătea fără milă chiar și propria mamă, lovind-o zilnic cu pumnii și palmele, aceasta fiind constrânsă să trăiască zilnic în teroare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dorim să subliniem din nou cât de bine şi de necesar este să fiți precauți în aceste cazuri de violență în familie, în cuplu sau asupra femeilor, fie că sunteți victime sau martori. Vă reamintim că, pe teritoriul Italiei, se pot accesa în caz de violență domestică următoarele site-uri și vă puteți adresa la:

În schimb, dacă locuiți sau vă aflați pe teritoriul României, site-ul Violența Împotriva Femeilor vă oferă o listă completă la nivel național la care se poate apela în caz de violență în familie.

Cazurile de violență în familie, dacă nu sunt denunțate la timp, pot duce la evenimente mult mai grave, atât pentru femei cât și pentru copii, de aceea este bine, fie că sunteți victimă sau doar martor la un astfel de caz, să-l denunțați la autorități cât mai repede posibil. Un astfel de caz este cel de la Siena, de săptămâna trecută, care a dus a dus la moartea tragică a unei tinere românce de 21 de ani într-un caz similar. Puteți citi despre acest caz aici.