Catania – arestat un al doilea suspect în cazul omuciderii lui Florin Dinu, tânărul român împușcat mortal la discoteca Onda Latina.

Carabinierii din Catania au arestat zilele acestea un al doilea suspect în cazul crimei care a avut loc în data de 8 ianuarie, 2017, în preajma discotecii Onda Latina din via Scuto Costarelli, unde un tânăr român de doar 27 de ani, Florin Nicolae Dinu, a fost împușcat mortal în urma unor certuri începute în interiorul discotecii între câțiva cetățeni români și doi cetățeni italieni.

Primul suspect arestat, Dario Valle, un antreprenor italian de 40 de ani, despre care se credea inițial că ar fi fost el cel care a apăsat pe trăgaci, a fost găsit de carabinieri în același spital unde Florin Dinu a murit în urma rănilor grave. Ancheta autorităților a dus, însă, la arestarea celui de-al doilea suspect zilele trecute, Giuseppe Zuccaro, cetățean italian de 43 de ani din Catania, despre care carabinierii afirmă că ar fi cel care a tras focurile de armă în acea noapte.

Conform reconstrucției anchetatorilor, cei doi italieni, fiind sub influența alcoolului, au intrat în discoteca Onda Latina, frecventată de foarte mulți români, unde au făcut avansuri agresive unor fete românce. Gesturile acestora au dus la o ceartă în interiorul localului care în scurt timp s-a mutat în afara discotecii și, după o discuție aprinsă între românii prezenți în acea seară acolo și cei doi italieni, Valle și Zuccaro s-au îndepărtat de discotecă.

După scurt timp, confirmă carabinierii, cei doi s-au întors în preajma discotecii, fiecare la bordul unui automobil, iar în timp ce Valle a atras afară din discotecă românii cu care se certase mai devreme, Zuccaro a tras mai multe focuri de armă spre grupul de români, din interiorul mașinii sale, rănind mortal pe Florin Dinu și rănind în șold și un cetățean marocan care se afla în preajmă.

Ovidiu Dinu, fratele tânărului împușcat mortal, a declarat că Florin nici măcar nu fusese implicat în acea ceartă, el ieșind din discotecă îngrijorat pentru soarta prietenilor săi, când a fost prins de focurile de armă trase de Zuccaro, fiind rănit în abdomen, în picior și în șold. Deși dus de urgență la spital de fratele său cu ajutorul unui prieten, Florin a decedat în acea noapte din cauza pierderii masive de sânge provocată de împușcături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dario Valle a fost arestat în acea noapte de carabinierii din Catania, care l-au găsit la același spital unde a fost dus și Florin Dinu, Valle apelând la îngrijirile medicilor de la Urgențe pentru rănile provocate de cetățenii români aflați în acea seară la fața locului, după cum a declarat acesta. Giuseppe Zuccaro, în schimb, cel care a apăsat pe trăgaci, și-a făcut pierdută urma imediat după crima comisă, ascunzându-se până zilele trecute în locuința a doi prieteni de-ai săi, arestați și ei pentru complicitate.

Giuseppe Zuccaro Sursa: MeridioNews.it

Giussepe Zuccaro și Dario Valle vor fi judecați pentru mai multe capete de acuzare, printre care omucidere, tentativă de omor și port ilegal de arme.

Între timp, familia lui Florin Dinu, cu ajutorul mai multor oameni din comunitatea românească dar și foarte mulți cetățeni italieni, au reușit să adune banii necesari pentru transportarea corpului neînsuflețit al lui Florin în România. Transportul a avut loc chiar în aceste zile, așa cum ne-a confirmat avocatul Marco Crocitta, care s-a implicat foarte mult pentru a ajuta familia Dinu în această privință și a cărui ajutor a fost foarte important pentru rezolvarea acestei probleme.

Distribuie acest articol