Ce declară mafioții care au bătut barmanul român și o fată cu dizabilități la Roma: „Eu am sărit în apărarea femeii”. Un altul se scuză: „Eram beat”

Patru persoane membre ale unei organizații criminale din Roma care operează în zona Castelli Romani și pe litoralul regiunii Lazio, au fost arestate după ce au bătut într-un bar din zona Romanina o fată dizabilă și pe barmanul și proprietarul localului, un român pe nume Marian Roman. În declarațiile prezentate în fața magistraților, unul dintre arestați declară că de fapt el a luat apărarea fetei dizabile iar un altul se scuză spunând că era sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor.

„Roxy Bar” din via Salvatore Barzilai, este barul gestionat de 5 ani de Marian și Roxana Roman originari din Timișoara, într-o zonă controlată de binecunoscutul clan mafiot Casamonica. Doi membri ai acestei familii mafiote au intrat pe 1 aprilie în barul celor doi români, unde au agresat o fată dizabilă pentru că a îndrăznit să le răspundă când au cerut barmanului să fie serviți înaintea tuturor. Marian Roman a refuzat să satisfacă doleanțele impertinente ale celor doi, ceea ce a cauzat un adevărat masacru. Alți doi mafioți s-au prezentat la bar după incidentul inițial, l-au bătut pe Marian și au distrus interiorul localului. Românii și fata dizabilă lovită cu o curea de mafioți au depus o plângere la forțele de ordine în urma căreia au fost arestați 4 bărbați: Antonio Casamonica, în vârstă de 26 ani; Alfredo Di Silvio, 22 ani; Vincenzo Di Silvio, 28 de ani și Enrico Di Silvio în vârstă de 71 de ani reținut la arest domiciliar.

Cei 4 arestați au prezentat declarații diverse, unul dintre ei spune că de fapt el a intervenit pentru a apăra femeia cu handicap de a nu fi bătută, altul susține că nu a amenințat pe nimeni și cere scuze declarând că nu-și amintește nimic pentru că era beat și sub influența drogurilor. Alfredo și Vincenzo Di Silvio, s-au folosit de dreptul de a nu răspunde, dar au dat declarații spontane Antonio Casamonica și Enrico Di Silvio.

Ce declară Antonio Casamonica: „Eu doar am apărat femeia dizabilă”

Antonio Casamonica a asigurat magistrații că a acționat în calitate de pacificator, că a intervenit pentru a evita bătaia femeii cu handicap și că nu l-a atacat nici măcar verbal pe Marian Roman. O versiune care contrazice ceea ce au înregistrat camerele de luat vederi din incinta barului, imagini care arată că Antonio Casamonica a avut un rol activ în agresiunile care au avut loc. „Am fost prezent în barul acela” – a afirmat el – „numai atunci când și femeia dizabilă era acolo. Am încercat să o scap din mâinile lui Di Silvio pentru că ea îi luase cureaua pe care acesta și-o scosese dar Di Silvio a reușit să o ia înapoi.” Antonio Casamonica este acuzat alături de ceilalți trei de violență privată, răniri și daune în stil mafiot. El susține că nu l-a jignit niciodată pe Marian Roman, proprietarul și barmanul de la „Roxy Bar”, pentru că nu l-ar fi servit imediat: „Nu am spus niciodată ‘români de c..at” – a susținut în timpul anchetei  – „am intervenit doar pentru a apăra acea femeie.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Di Silvio:  „Eram beat și sub efectul drogurilor, nu am înțeles nimic din ceea ce se întâmpla.”

La rândul lor, frații Di Silvio au oferit o reconstituire a faptelor diferită de cea inițială. „Îmi cer scuze în fața Justiției” – a spus Alfredo -. „Eram beat și sub efectul drogurilor, nu am înțeles nimic din ceea ce se întâmpla.” Fratele său mai mare, Vincenzo, a spus că a intervenit pentru că era convins că „fratele meu a fost atacat de barman, am încercat să îl apăr și i-am tras un pumn. Dar și eu am primit câteva lovituri, am certificate medicale care dovedesc asta.”

Bunicul celor doi, Enrico Di Silvio, arestat la domiciliu, a răspuns astfel la întrebarea dacă s-a prezentat la bar la două zile după atacul nepoților săi și dacă i-a amenințat pe Marian și Roxana: „Întotdeauna am mers acolo pentru a lua micul dejun și când am întâlnit-o pe proprietara barului (Roxana Roman – n.r.) am întrebat-o: ‘Ce ți-au făcut nepoții mei?’ iar ea mi-a răspuns ‘Am făcut deja totul’, adică denunț la poliție. Am încercat apoi să o conving să renunțe la plângere, dar niciodată nu am făcut niciodată asta în mod agresiv. Întotdeauna liniștit, cu bune maniere, nu am amenințat-o, nu am spus niciodată ‘atunci vrei război!’ așa cum a declarat ea.”

La „Roxy Bar”, în aceste zile, este plin de jurnaliști de la marile televiziuni și de la ziare din Italia, a fost prezent la fața locului chiar și primarul Romei, Virginia Raggi. Numeroase persoane sunt prezente în semn de solidaritate față de gestul românilor care au avut curajul să denunțe. „Uniți împotriva criminalității” este sloganul apărut pe socialuri, #FuoriLaMafiaDaRoma, comentează primarul Romei, Virginia Raggi, pe profilul ei Twitter.

Pe aceeași temă:

Distribuie acest articol