Rusia – cel puţin zece morţi şi 50 de răniţi în urma unei explozii într-o staţie de metrou din Sankt-Petersburg

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în explozia produsă astăzi, 3 aprilie, într-o staţie de metrou din oraşul rus Sankt-Petersburg, afirmă surse citate de site-ul Life News.

Explozia a avut loc în staţia de metrou Sennaya Ploşcead şi a fost provocată de un dispozitiv artizanal, afirmă surse citate de postul Rossiya-24.

A fost un dispozitiv exploziv fabricat cu elemente distructive“, a transmis postul Rossiya-24.

Potrivit presei ruse, două vagoane au fost avariate grav în urma deflagraţiei, dar nu este clar dacă au fost unul sau două dispozitive explozive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt dispozitiv exploziv, în stare intactă, a fost dezamorsat într-o altă staţie de metrou.

În urma deflagraţiei, mii de oameni au fost evacuaţi din şapte staţii de metrou.

Președintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Putin afirmă că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv o pistă teroristă.

Ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare, a făcut un apel, pe pagina sa de Facebook, după explozia de la metroul din Sankt Petesburg, transmiţând că, în situaţia în care sunt români implicaţi în incident, să îl contacteze personal, sau să ia legătura cu ambasada.

“Sper că sunteţi bine, voi, românii din Sankt Petersburg şi nu a fost nimeni în acel tren şi nici în staţiile de metrou. Dacă Doamne fereşte de ceva, anuntaţi Ambasada-pe mine personal, Consulatul din Sankt Petesburg. Rog să urmăriti ce s-a întamplat şi eventuale evoluţii”, a scris ambasadorul Vasile Soare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după explozie.