Cele mai frumoase plaje din Italia. Destinații de vis pentru cine vrea să meargă la mare în această vară

Italia, cu peisajele sale uimitoare și istoria sa bogată, este un paradis pentru iubitorii de plaje. De la coastele dramatice ale Amalfi la insulele exotice din Sicilia și Sardinia, Italia oferă o varietate de plaje care satisface toate gusturile.

Dacă plănuiești să mergi la mare în Italia, în această vară, iată o selecție a celor mai frumoase 10 plaje din această țară:

1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

1
Sursă foto: italia.it

Spiaggia dei Conigli, cunoscută și sub numele de Rabbit Beach, este situată pe insula Lampedusa din arhipelagul Pelagian. Această plajă a fost deseori votată drept cea mai frumoasă plajă din lume. Apa turcoaz, nisipul alb fin și peisajul sălbatic fac din această plajă un loc de vis. În plus, zona este un sanctuar pentru broaștele țestoase marine care vin să-și depună ouăle aici, oferind vizitatorilor ocazia rară de a observa aceste creaturi în habitatul lor natural.

2. Cala Mariolu, Sardinia

2
Sursă foto: sardegnainblog.it

Sardinia este faimoasă pentru plajele sale spectaculoase, iar Cala Mariolu nu face excepție. Situată pe coasta estică a insulei, această plajă este accesibilă doar cu barca sau printr-un traseu montan dificil, ceea ce o face un loc mai puțin aglomerat și mai sălbatic. Apele clare și adânci, ideale pentru snorkeling și scufundări, sunt populate cu o diversitate impresionantă de pești și corali. Nisipul alb și rocile dramatice completează peisajul, creând o imagine de neuitat.

3. Spiaggia di Tropea, Calabria

3
Sursă foto: trovaspiagge.it

Tropea, cunoscută drept “Perla Mării Tireniene”, este renumită pentru plajele sale pitorești și centrul său istoric fermecător. Spiaggia di Tropea se află la poalele unei stânci înalte, pe care este construit orașul vechi. Această plajă cu nisip alb și ape cristaline oferă o priveliște spectaculoasă asupra stâncilor și bisericii Santa Maria dell’Isola, situată pe un promontoriu stâncos. Plaja este bine echipată cu facilități turistice, dar păstrează totuși un farmec autentic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

4. Baia delle Zagare, Puglia

4
Sursă foto: TripAdvisor

Situată în Parcul Național Gargano, Baia delle Zagare este una dintre cele mai pitorești plaje din Italia. Cunoscută pentru formațiunile sale stâncoase impresionante și apele sale turcoaz, această plajă oferă un cadru perfect pentru relaxare și explorare. Accesul este limitat, ceea ce ajută la menținerea frumuseții naturale a locului. Pe lângă peisajele uimitoare, vizitatorii pot explora grotele și peșterile marine din zonă, care adaugă un element de aventură vizitei.

5. Cala Rossa, Favignana

5
Sursă foto: turistipercaso.it

Cala Rossa, situată pe insula Favignana din arhipelagul Egadi, este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Italia. Apa sa de un albastru incredibil și formațiunile stâncoase roșii, de unde și numele plajei, creează un contrast uimitor. Această plajă este ideală pentru înot, snorkeling și pur și simplu pentru a te bucura de soare într-un cadru natural spectaculos. Favignana este accesibilă cu feribotul din Trapani, ceea ce face din această destinație un loc relativ ușor de vizitat pentru cei care explorează Sicilia.

6. La Pelosa, Stintino, Sardinia

6
Sursă foto: ignas.com

La Pelosa este probabil cea mai faimoasă plajă din Sardinia și una dintre cele mai recunoscute din lume. Situată în apropierea satului pescăresc Stintino, La Pelosa se mândrește cu nisipul său alb fin și apele incredibil de limpezi, care rivalizează cu cele din Caraibe. O fortăreață veche, Torre della Pelosa, adaugă un element istoric peisajului. Datorită frumuseții sale extraordinare, plaja poate fi destul de aglomerată în sezonul de vârf, așa că este recomandat să o vizitezi în perioadele mai liniștite.

7. Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

7
Sursă foto: corriere.it.

Situată în regiunea Marche, Spiaggia delle Due Sorelle (Plaja celor Două Surori) este o bijuterie ascunsă accesibilă doar pe mare sau printr-un traseu montan dificil. Plaja și-a luat numele de la cele două stânci gemene care se ridică din mare, creând un peisaj spectaculos. Nisipul alb și fin, apele de un albastru intens și lipsa facilităților comerciale fac din această plajă un loc ideal pentru cei care caută liniște și natură nealterată.

8. Marina Grande, Capri

8-a
Sursă foto: viator.com

Capri este renumită pentru peisajele sale dramatice și atmosfera sofisticată, iar Marina Grande nu face excepție. Aceasta este cea mai mare plajă din Capri și oferă o priveliște impresionantă asupra portului și a stâncilor din jur. Deși plaja este destul de aglomerată datorită popularității insulei, facilitățile excelente și accesul ușor la restaurante și magazine o fac o destinație convenabilă și plăcută. În plus, poți explora faimoasa Grotta Azzurra, situată în apropiere.

9. Spiaggia di San Vito lo Capo, Sicilia

9
Sursă foto: sicilia.info

Spiaggia di San Vito lo Capo este o plajă lungă cu nisip alb situată pe coasta de vest a Siciliei. Aceasta este cunoscută pentru atmosfera sa relaxată și apele calme, ideale pentru familii și pentru cei care doresc să se bucure de o zi liniștită la plajă. San Vito lo Capo este, de asemenea, un loc faimos pentru festivalul de couscous, care atrage vizitatori din întreaga lume. Frumusețea naturală și farmecul autentic al acestui loc fac din San Vito lo Capo una dintre cele mai iubite plaje din Italia.

10. Cala Goloritzé, Sardinia

10
Sursă foto: santeodoro.com

Cala Goloritzé, situată pe coasta estică a Sardiniei, este o plajă mică, dar spectaculoasă, accesibilă doar pe jos sau cu barca. Este cunoscută pentru arcul său natural impresionant și stâncile de calcar care se ridică din apă. Apa este de un albastru clar, iar peisajul stâncos creează un cadru perfect pentru înot și explorare. Cala Goloritzé este protejată de legislația locală, ceea ce ajută la menținerea frumuseții sale naturale.

Concluzie

Italia oferă o gamă impresionantă de plaje, fiecare cu propriul său farmec și caracteristici unice.

De la apele cristaline ale Spiaggia dei Conigli la peisajele dramatice ale Cala Goloritzé, există o plajă pentru fiecare tip de călător.

Fie că ești în căutarea unei destinații liniștite și izolate sau a unei plaje vibrante și pline de viață, Italia are ceva de oferit pentru toți iubitorii de soare și mare.

Aceste zece plaje reprezintă doar o mică parte din bogăția naturală a coastei italiene, invitându-te să descoperi și să te bucuri de frumusețea lor incomparabilă.

Dacă ai vizitat deja oricare dintre aceste plaje, te rugăm să ne lași un comentariu pe Facebook cu experiența pe care ai avut-o.