Centrele comunitare din diaspora – o altă sursă de fonduri și de electorat pentru politicienii români?

„PSD și USR sfidează românii din diaspora, prin votul pe care îl dau împotriva unui amendament pe care l-am depus cu privire la numirea directorului general al centrelor comunitare”, consideră Doru Coliu, deputat PMP de diaspora.

„Cred că în aceste funcții trebuie numite persoane care locuiesc în diaspora și care au legătură directă cu comunitățile de români, și nu persoane trimise din România, pentru care aceste funcții nu sunt altceva decât sinecuri de partid”,  este mesajul deputatului PMP transmis într-un comunicat de presă pentru Agerpres.

„Din păcate, aceste funcții bine plătite, cu rang de ministru consilier, reprezintă o atracție pentru oamenii din partide. Odată ajunși în funcții, acești oameni consideră funcțiile simple sinecuri, tocmai bune să le asigure un concediu îndelungat pe banii contribuabililor români”, arată Doru Coliu.

„În același timp, vă amintesc că aceste funcții sunt văzute de partide și ca o șansă de a controla asociațiile de români din diaspora”, amintește Coliu, ce a trăit în ultimii 17 ani în Spania.

Doru Coliu atrage atenția asupra faptului că socialiștii doresc cu orice preț politizarea totală a Diasporei prin acapararea funcțiilor de director general al centrelor comunitare, în condițiile în care oricum numirile din ambasade sau consulate sunt politice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„PMP dezavuează votul acestora și trage un serios semnal de alarmă asupra modalităților prin care caracatița PSD dorește să-și subordoneze absolut tot ce înseamnă instituții și structuri românești din Diaspora! De aceea, le transmit românilor din diaspora că voi susține adoptarea acestui amendament în cadrul Comisiei pentru Politică Externă și în Plenul Camerei Deputaților și mă voi lupta pentru ca ei să fie reprezentați în toate structurile de persoane din interiorul comunităților în care trăiesc și nu de politruci aterizați de la București.”

Doru Petrișor Coliu

Deputat PMP — Diaspora

Pe aceeași temă: Am auzit că se fac centre comunitare în diaspora. Nu mai bine s-ar construi școli și spitale în România?