Cine este și ce a mai făcut în Italia Alexandru Bogdan Colțeanu, „fiara” de la Lanciano

Românul Alexandru Bogdan Colțeanu, 26 de ani, a fost supranumit de opinia publică italiană „fiara” de la Lanciano. Pentru că numai o fiară, o bestie cu chip de om, poate pătrunde noaptea în casa unor oameni, îi poate bate la sânge și le poate tăia părți ale corpului, sadic și feroce, cu scopul de a-i jefui.

Jaful din vila soților Niva Bazzan și Carlo Martelli din localitatea Lanciano din Abruzzo a fost pus în practică de patru tineri de origine română. Cele patru bestii, au pătruns în casa pensionarilor, el, un fost medic chirurg, ea, fostă asistentă medicală, i-au târât jos din pat, bătut crunt, iar femeii, Alexandru Colțeanu, cel mai sângeros dintre cei patru, i-a tăiat o ureche. Schingiută, mutilată, ca să mărturisească unde se află seiful cu valori personale, seif pe care soții italieni nu îl aveau în casă. Un act odios din partea românilor noștri, o scenă desprinsă parcă dintr-un film de groază pe care nimeni nu ar vrea să o trăiască.

Dar ce este și mai grav, e faptul că „șeful” bandei de infractori, Alexandru Bogdan Colțeanu, nu a făcut pentru prima dată acest lucru, el a mai fost condamnat o dată pentru un caz asemănător pe timpul când încă era minor.

Alexandru Colțeanu, originar din județul Prahova, și-a trăit anii copilăriei și ai adolescenței sale împreună cu familia, în viale Grecia din sudul orașului Frosinone.

De-a lungul timpului devenise cunoscut în zonă precum grădinar, dar sub motivația acestei meserii se ascundea în schimb un loc de muncă mult mai profitabil pentru el, acela de hoț. Împreună cu fratele său deveniseră teroarea proprietarilor de vile, Colțeanu se strecura noaptea împreună cu fratele său în casele oamenilor, îi băteau la sânge și îi jefuiau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așa cum au procedat și pe 11 iunie 2013 cu tatăl fostului primar din Frosinone, Michele Marini. După ce a intrat pe ascuns împreună cu fratele său în casa bătrânului, Colțeanu l-a bătut, l-a legat de scaun și l-a ținut ostatic pentru câteva ore. Din cauza loviturilor primite, tatăl fostului primar a necesitat mai mult de o lună de zile de spitalizare. Iar acesta nu a fost singurul caz, după câteva săptămâni, un alt cuplu căsătorit a fost atacat și jefuit în via Marittima.

Fiind minori, cei doi frați români, au fost condamnați atunci de Tribunalul pentru minori, iar odată efectuată pedeapsa pentru fapta respectivă, Alexandru Bogdan Colțeanu s-a întors în libertate și i s-a pierdut urma. Până în urmă cu câteva zile, când, alături de Constantin Aurel Turlica, 22 de ani, Ion Cosmin Turlica, 20 de ani și Aurel Ruset, 25 de ani, este responsabil pentru episodul dramatic de la Lanciano.

„I-au prins? Dacă aș putea să le văd fața poate că i-aș putea recunoaște”, spunea zilele acestea un comerciant din zonă căruia îi fusese tăiat un deget în timpul unui jaf.

În video de mai jos se poate viziona momentul când Colțeanu a fost prins de agenții de poliție italieni: