Cine sunt agresorii și de ce a fost răpit copilul român în vârstă de 4 ani de la Catania

„Dacă vrei să-ți mai vezi fiul, înapoiază-ne cei 3.000 de euro!”. Trei bărbați români i-au răpit fiul de numai 4 ani unui alt român, pentru o datorie neplătită, la Catania, în Sicilia. Copilul a fost răpit și apoi abandonat într-o tabără de romi.

Întâi l-au forțat să tragă mașina pe dreapta și l-au bătut, apoi l-au luat pe fiul său, după care i-au dat foc la mașină. Victima este un om de naționalitate română, agresat cu brutalitate ieri seară în jurul orei 20:00, de către trei conaționali. Se pare că la mijloc este vorba despre o datorie în bani care nu a fost returnată la timp. O datorie de 2000 de euro, cu încă 1000 de euro dobândă, pe care tatăl copilului nu i-ar fi putut înapoia. Acesta ar fi motivul răpirii unui copil de 4 ani – deja găsit ieri – în jurul orei 21:00. În urma reconstituirii faptelor, Adrian Muti (32 de ani) și Gabriel Nică (23 de ani), cetățeni români, au fost arestați sub acuzația de răpire, vătămare corporală și pagube, informează meridionenews.it.

Totul s-a petrecut în via Amerigo Vespucci, din Catania. Bărbatul călărorea în mașină cu fiul său în vârstă de doar 4 ani, când – în zona pieței de fructe și legume San Giuseppe La Rena – un autovehicul moto Ape, cu trei persoane la bord, l-ar fi forțat să oprească. Unul dintre cei trei a deschis portiera mașinii tatălui și a luat copilul cu forța, trăgându-l afară din vehicul. În acel moment i-au strigat tatălui că dacă vrea să-și vadă fiul din nou, va trebui să plătească.

Tatăl a încercat să-i oprească dar a fost lăsat sângerând, jos pe asfalt, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de către agresori. În cele din urmă, cei trei i-au stropit mașina cu benzină și i-au dat foc. La sosirea forțelor de ordine, tatăl nu numai că ar fi descris carabinierilor pe cei care l-au bătut și i-au răpit fiul, dar le-ar fi dat și adresa agresorilor: o clădire abandonată în Via Crocefisso. Acolo, carabinierii l-au găsit pe Gabriel Nică, de 23 de ani, care a fost imediat recunoscut de tatăl copilului. Nică la început ar fi negat implicarea, dar apoi a mărturisit.

Adrian Muti, în vârstă de 32 de ani, a fost prins la scurt timp, în via Della Concordia. Acum doi dintre cei trei răpitori au ajuns în cătușe: ​​au fost duși la închisoarea din Piazza Lanza. Al treilea agresor nu a fost încă identificat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Minorul a fost găsit în apropierea taberei nomade din Via San Giuseppe La Rena, unde a fost abandonat de către cei care l-au răpit. A fost identificat de fratele tatălui său, care îl auzise plângând în timp ce îl căuta alături de polițiști.

Distribuie acest articol