Român împușcat în piept de un carabinier, comunicatul autorităților italiene: „Fugărea militarii cu un cuțit și un băț în mâini”

Parchetul din provincia italiană Biella l-a interogat astăzi, 20 februarie 2021, pe carabinierul care a împușcat, în cursul serii de vineri, 19 februarie 2021, un cetățean român în piept după ce acesta din urmă l-a atacat în timpul unei intervenții la solicitarea unei echipe de paramedici de pe o ambulanță. Bărbatul român a murit apoi, din cauza rănii provocate de împușcătură, la câteva ore după ce a fost internat în spital.

Locul unde s-a petrecut tragedia. Foto: La Stampa

Conform celor relatate în comunicat, conaționalul nostru, care se numea Eugen Bejan și avea 53 de ani, avea intenția de a se sinucide. Când carabinierii au încercat să-l oprească, acesta i-a atacat cu un cuțit și un baston și nu s-a oprit nici măcar în urma focurilor de armă trase în aer pentru a-l avertiza. Redăm mai jos comunicatul integral al Parchetului din Biella:

„La data de 19 februarie 2021, în jurul orei 23:30, Centrala Operativă a Carabinierilor din Biella dispunea, la cererea telefonică primită de la 118 (serviciul de ambulanțe – n.r.), intervenția unui echipaj NORM („Nucleo Operativo Radiomobile” care este un departament al instituției carabinierilor din Italia – n.r.) în localitatea Quaregna Cerretto (BI), pentru a ajuta personalul sanitar deoarece, cu puțin înainte, BEJAN Eugen, născut în România în anul 1967, unde rezultă ca fiind rezident, cu antecedente penale, a contactat prin telefon serviciul NUE 112 manifestând intenții sinucigașe.

Ajunși la fața locului, militarii, împreună cu personalul sanitar, l-au găsit pe solicitant la ieșirea din casă, în stare evidentă de ebrietate și cu un cuțit mare cu lama de 16 centimetri, amenințând că se va sinucide. Individul, cunoscut forțelor de ordine din cauza unor intervenții asemănătoare din trecut, a fost invitat de mai multe ori, atât de personalul sanitar cât și de militari, să renunțe la intențiile sale sinucigașe; cu toate acestea, nu numai că eforturile indicate nu dădeau niciun rezultat, dar, cu trecerea minutelor, individul își îndrepta instinctele violente către personalul intervenit până în punctul în care a fost nevoie de două tentative de a-l bloca (și de a-l dezarma) folosind spray-ul paralizant – tentative care nu au avut niciun efect; Bejan era determinat așadar să continue acțiunile sale agresive la adresa militarilor și a paramedicilor, până când i-a constrâns să fugă, precizând că agresorul îi fugărea cu un cuțit și un băț în mână.

În ciuda faptului că a fugit, un militar a fost lovit puternic în cap și în spate și a fost constrâns să tragă două focuri de armă în aer cu intenția de a-l face (pe atacator – n.r.) să renunțe și să se îndepărteze pentru a evita contactul fizic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nici măcar prin această încercare nu a reușit să-l descurajeze pe Bejan care, în continuarea conduitei sale, a început o luptă cu militarul ce s-a concluzionat în mod nefast.

În această dimineață, Parchetul din Biella, după ce a primit primele documentele de investigație care prevedeau infracțiunea menționată la art. 589 din Codul Penal (omor din culpă – n.r.), a discutat cu militarul care s-a prezentat din propria voință, asistat de un avocat de încredere, pentru a-și face cunoscută propria versiune a faptelor.”

Citește și: Român din Italia mort după ce a fost împușcat de carabinieri. Victima atacase forțele de ordine cu un cuțit