Copil ascuns sub pătură în mașină pentru a fi scos ilegal din țară, cu destinația Italia

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – I.T.P.F. Timişoara au depistat un copil ascuns de mama sa sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a-l scoate ilegal din România, deoarece nu avea documente legale.

Polițiștii, declară că în data de 25.07.2017, ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român G. M., în vârstă de 45 ani, conducând un autoturism marca VW Polo, înmatriculat în România. Alături de acesta, călătoreau ca pasageri Maria C., în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în județul Iași și Sorin C., în vârstă de 42 ani, cu domiciliul în județul Olt.

La controlul mașinii, poliţiştii de frontieră au descoperit un copil, ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub o pătură.

În urma verificărilor, a rezultat că minorul ascuns este copilul pasagerilor, pentru care cei doi au prezentat, ulterior, o carte de identitate eliberată de autoritățile italiene.

Cei doi au declarat că intenţionau să-şi ducă copilul cu ei în Italia şi au apelat la această metodă deoarece nu aveau documente legale care să le permită călătoria cu minorul în străinătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Despre condițiile de călătorie ale cetățenilor români minori, puteți afla mai multe informații, citind următoarele articole:

Distribuie acest articol