Copilul unei românce din Italia, mort la numai 4 anișori. În casă se simțea miros de gaz

Fiul în vârstă de aproape 4 ani al unei românce a decedat în dimineața zilei de 16 octombrie, la Petralia Soprana, regiunea Sicilia, în ambulanța care îl transporta la spital.

Francesco Leonida Gullo a murit după câteva zile în care a avut simptome de gripă, dar părinții au declarat că în casă au simțit în această dimineață un miros de gaz.

Francesco locuia cu tatăl său, Valerio, un italian în vârstă de 33 de ani și cu mama, Ana Maria, 22 de ani, de naționalitate română, la agroturismul „Masseria Sgadari San Giovanni”, relatează La Repubblica.

Familia băiatului a menționat că a simțit un miros de gaz în cursul dimineții, ceea ce ridică suspiciuni că o posibilă scurgere de gaz ar fi putut cauza moartea micuțului.

El nu a mers la grădiniță în ultimele zile din cauza simptomelor de gripă pe care le avea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dimineață, însă, copilul a avut dificultăți în a se trezi, iar la un moment dat părinții au observat că avea probleme cu respirația.

Ambulanța a fost chemată imediat, dar, din nefericire, inima băiatului a încetat să bată înainte de a ajunge la spital.

Valerio și Ana Maria erau foarte cunoscuți în Gangi, o localitate de lângă Palermo, unde au gestionat până de curând barul principal din Piazza del Popolo. Datorită impactului pandemiei de COVID-19 asupra afacerii lor, au decis să închidă barul.

Forțele de ordine, inclusiv carabinierii și pompierii din Petralia Soprana, au ajuns la fața locului. Corpul neînsuflețit al micuțului a fost transportat la camera mortuară a cimitirului din Petralia Soprana.

Primarul din Gangi, Giuseppe Ferrarello, care cunoștea personal familia, a declarat: „Este o tragedie care ne afectează pe toți. Erau oameni simpli și umili. În ziua funeraliilor voi declara doliu comunal.”

„Masseria Sgadari San Giovanni”, locul tragediei, aparține familiei baronilor Sgadari și este situat pe o colină lângă râul Salso, în Petralia Soprana.

Deținând anterior grajduri, depozite și hambaruri, proprietatea a fost transformată în săli de recepție și apartamente. Familia Gullo, bunicul și părinții copilului decedat, se ocupă de restaurant și s-a mutat într-un apartament din structură, pus la dispoziție de proprietari, în urmă cu câteva luni.