Coronavirus în Italia, o „badantă” a reușit să evite înșelătoria unor false cadre medicale în dauna bătrânului asistat

O nenorocire nu vine niciodată singură, ci aduce cu ea și pe escrocii care vor să profite fără scrupule de pe urma ei. Cum se întâmplă în aceste zile în Italia unde s-au înregistrat mai multe tentative de înșelătorie în dauna unor persoane vârstnice, la ușa cărora s-au prezentat anumiți indivizi spunând că sunt cadre medicale venite să verifice dacă în casă sunt posibili infectați cu coronavirus.

Odată intrați, unul dintre ei ține de vorbă bătrânul sau bătrâna, iar ceilalți, profitând de neatenția proprietarului, fură din casă bani și obiecte de valoare. Îngrijitoarea unui bătrân din cartierul San Salvario din Torino a reușit însă să evite o înșelătorie de acest gen și a sunat la carabinieri.

Conform Nuova Società trei persoane s-au prezentat la ușa bătrânului spunând că au ca scop recoltarea de analize la domiciliu în ce privește infecția cu coronavirus.

Escrocii, care erau îmbrăcați în costume și în mâini aveau serviete, au sunat la ușa apartamentului de la etajul al cincilea al unei clădiri din via Saluzzo, spunând că trebuie să recolteze probe pentru a se verifica dacă există sau nu în casă persoane care suferă de coronavirus. Îngrijitoarea bătrânului a ascultat cu ușa închisă ce au avut de spus, a înțeles că era vorba de o înșelătorie și a sunat la carabinierii.

„Aceste persoane nu sunt cadre medicale, ci escroci – atenționează comandantul Unității Provinciale de Carabinieri de la Torino, colonelul Francesco Rizzo. „Sunt încercări clare de înșelătorie, intenționează să intre în locuințele cetățenilor pentru a fura bani, bijuterii și alte obiecte de valoare. Maximă atenție și contactați imediat carabinierii sau poliția în astfel de cazuri!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI