Coșmar în Italia pentru un cântăreț român de muzică populară: „Până nu au văzut 10.000 de euro în cont nu m-au operat!”

Valentin Sanfira, consacrat artist de muzică populară, a oferit detalii cutremurătoare despre accidentul grav suferit în timpul unei vacanțe la Positano, în Italia.

Relatările lui, profund emoționante, au avut loc marți, în cadrul emisiunii „La Măruță”, unde artistul a vorbit despre momentul care putea să-i pună capăt carierei, dar și vieții.

Plecat împreună cu soția într-o scurtă vacanță, Valentin Sanfira a avut parte de un adevărat coșmar.

„Am plecat și noi trei zile într-o vacanță scurtă, în Italia”, a povestit artistul. Dar, experiența sa în traficul italian a fost una dezastruoasă:

„La Positano sunt multe serpentine, n-am putut închiria o mașină, nu aveau, și am luat un scuter.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Artistul a mai mers pe scuter în trecut, numai că la Positano a avut surpriza neplăcută să constate că „Se circulă dezastruos! Nu-ți dă nimeni prioritate”, a punctat Valentin.

„Eu am venit pe drumul meu cu prioritate și un domn cu o dubă neagră a tăiat curba. […] m-a aruncat pe stradă, am căzut direct cu capul pe asfalt. Dacă nu aveam cască… muream pe loc!”, a mărturisit el cu emoție. În schimb, a suferit o fractură gravă la picior.

Implicațiile accidentului nu s-au oprit la experiența traumatizantă din timpul acestuia, ci a avut de înfruntat și dificultățile legate de sistemul medical italian.

A povestit cu tristețe despre cum a fost „ținut aproape patru zile cu durere în spital”, unde era privit ca o prioritate secundară, în ciuda fracturii grave pe care o avea.

Codruța, soția interpretului de muzică populară, a fost aproape de acesta în fiecare moment și plângea pentru că se simțea neputincioasă.

„Eu 40 de minute am stat în fibrilații, am început să țip, Codruța s-a certat cu toată lumea și voiau să cheme carabinierii. Le-am zis să sune la Ambasada României, voiam o soluție. Atunci au venit și mi-au dat un calmant, credeam că am să mor fiindcă nu mai puteam să respir din cauza panicii. Nimeni nu-mi spunea nimic”, a mai spus Valentin Sanfira.

Financiar, artistul a fost pus în fața unei alte provocări, operația costând 10.000 de euro, probabil pentru că nu avea asigurare medicală sau aceasta nu acoperea costurile operației. El a fost nevoit să asigure transferul banilor înainte de a fi operat:

„A durat 30 de minute operația, nu a fost ceva complicat, dar până nu au văzut banii în cont nu m-au operat.

Am sunat la bancă să le apară banii în cont imediat. Nici nu ne-au spus, au spus seara – s-ar putea ca mâine după-amiază să te operăm, dar să avem banii în cont – am sunat-o pe doamna director de la bancă”, a povestit artistul.

photo_2023-09-27_17-00-46
Valentin Sanfira la spitalul din Italia. Foto: Facebook

Cu toate dificultățile întâmpinate, cântărețul de muzică populară este recunoscător medicilor din Italia, deoarece scria într-o postare pe Facebook:

„Am fost norocos să am parte de medici foarte buni și competenți. Le mulțumesc pentru tot!”