Cristian, românul din Italia dispărut sub ape este de negăsit. „Pe el nu am reușit să îl salvăm”

Băiatul român în vârstă de 23 de ani care în zorii zilei de duminică, 5 mai, a fost dus de ape după ce mașina în care dormea împreună cu prietenii săi a alunecat în canalul aferent râului Mincio, din provincia Mantova și despre care scriam mai devreme aici, este de negăsit.

Raul Cristian Lăcătușu era la pescuit alături de alți patru conaționali încă de sâmbătă seara și în cursul nopții s-au culcat în mașina parcată pe malul canalului. Cei cinci români au pornit motorul pentru a se încălzi și au adormit, dar mașina a alunecat încet de-a lungul malului și a ajuns în apă, scufundându-se. Trei au reușit să iasă repede pe mal, pe al patrulea l-a scos un italian venit și el la pescuit, aflat în apropiere și alarmat de strigătele victimelor, dar cel de-al cincilea, Raul Cristian Lăcătușu, a fost luat de ape.

„Au trecut prin fața noastră duși de ape – povestește Giovanni Amoroso, italianul care l-a salvat pe al patrulea român aflat în apă – se luptau cu toate forțele, dar curentul era puternic. Unul dintre ei era mai aproape de mal și l-am putut scoate, pe celălat nu am mai reușit să îl salvăm.”

„Eram și noi acolo la pescuit, a fost vreme rea, cu ploaie, vizibilitate puțină și apele erau umflate. Ajunsesem de vreo 5 minute când am auzit o voce de bărbat care striga după ajutor și îndemna pe ceilalți luați de ape să se salveze. Au trecut prin fața noastră, erau doi, luptau cu toate puterile dar curentul îi ducea cu repeziciune. Unul dintre ei era mai aproape de mal, am strigat și l-am încurajat să vină spre mine, m-am așezat la pământ și m-am întins cât am putut ca să-l prind de mână. A găsit puterea și mi-a întins brațul, așa l-am scos din apă și l-am salvat.”, povestește Giovanni cum a reușit să îl salveze pe unul dintre cei luați de ape.

Cristian se afla mai departe de țărm

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Celălalt băiat – povestește italianul citat de Giornale di Mantova – era mai departe, nu l-am putut prinde, nici nu am avut timp să o fac. Imediat ce m-am asigurat că primul băiat e pe mal, salvat, m-am uitat după celălalt, dar deja dispăruse, nu l-am mai văzut, a fost dus de curent.”

În aceste momente echipe de pompieri, scafandri, voluntari, dar și elicoptere, continuă căutările.

Distribuie acest articol