Crotone – concediată soția tânărului român decedat care a donat organele sale pentru a salva alte vieți

În cursul zilei de ieri, 13 februarie, 2017, vă aduceam la cunoștință actul de generozitate făcut de o femeie română în urma decesului soțului său, Timofte Marcu, femeie care a decis să doneze organele soțului pentru a salva alte vieți. Gestul conaționalei noastre a fost perceput de comunitatea din provincia Crotone și în special din localitatea Carfizzi, unde familia locuia, ca fiind unul de solidaritate și simț civic foarte ridicat și a fost dat drept exemplu pentru calabrezi chiar de către doctorii de la spitalul din Crotone.

Cu toate acestea, nu toată lumea a rămas impresionată de gestul făcut de Daniela, soția lui Tim, cum îl numeau localnicii pe tânărul român decedat, iar unii au rămas chiar insensibili la suferința prin care trece soția acestuia împreună cu fiul lor, în urma decesului. Și aici ne referim la angajatorul Danielei care, relatează ziarul online We Sud News, a concediat-o în aceste zile pentru că a lipsit de la muncă.

Anunțul a fost făcut astăzi de medicul anestezist și co-ordinator spitalicesc pentru donarea de organe și țesuturi Francesco Bossio, de la spitalul din Crotone, într-o conferință de presă la Direcția Generală a ASP (Azienda Sanitaria Provinciale), relatează sursa citată. Medicul a făcut astfel un apel către instituțiile și societățile calabreze de a susține familia conaționalului nostru care a decedat sâmbătă, 11 februarie, 2017 în urma unei căzături care i-a provocat traume craniene foarte grave.