Cum s-au petrecut faptele și unde l-au găsit carabinierii pe românul care a violat o femeie în Italia

Nicolae Istrati, român de 34 de ani, a fost arestat în Italia ieri, 20 iulie, pentru violență sexuală, sechestrare de persoană și jaf. Este un bărbat tânăr, ar fi putut avea multe posibilități de a-și trăi viața liniștit, în pace, poate alături de o femeie care să-i împărtășească și să-i dăruiască dragoste și respect. Ar fi putut, dar el ales alt mod de a-și petrece următorii ani din tinerețea sa, a ales să stea după gratii. Pentru că atunci când intri într-un bar dintr-un mare oraș italian, sechestrezi o femeie pe care după ce o legi și o violezi de mai multe ori în decursul a câtorva ore, nu poți gândi că vei scăpa nepedepsit. Și nu a scăpat!

Cum s-au petrecut faptele

Dimineața zilei de ieri, gara Forlanini, din suburbiile orașului Milano, o bancă și un bărbat care așteaptă trenul. Douăzeci de carabinieri înconjoară și arestează bărbatul. Este Nicolae Istrati, român născut în Ucraina, iar la vederea forțelor de ordine își acoperă fața cu mâinile. Cu aceleași mâini cu ajutorul cărora, în noaptea de miercuri spre joi, aproape de centrul orașului Piacenza, Istrati sechestra într-un local o femeie în vârstă de 40 de ani. O urmărea de mai multe zile, până în seara târzie a zilei de miercuri, 18 iulie, când, profitând de absența trecătorilor și a clienților, a atacat-o din spate. Nu i-a dat timp nici măcar să-și dea seama de ceea ce se întâmplă și să strige după ajutor. A încuiat ușa, a legat-o pe victima sa, i-a astupat gura, a lovit-o cu pumnii și picioarele. Și a violat-o în repetate rânduri, timp de 3 ore și jumătate.

După agresiunile la care a fost supusă, femeia a rămasă singură în barul în care lucra. Istrati a ieșit trăgând ușa după el, iar într-un târziu, vecinii au auzit gemetele sărmanei femei și au chemat carabinierii. În spital, traumatizată, victima a povestit despre durerea loviturilor primite și umilința violurilor repetate la care a fost supusă. I-a fost frică la un moment dat că Istrati o va omorî, în schimb, când femeia aproape și-a pierdut cunoștința, bărbatul și-a luat alune și chips-uri, a deschis o bere și a început să joace la aparatele cu jocuri de noroc. Apoi a decis să plece, dar înainte de a părăsi barul, a trimis un mesaj angajatorului său: „Mă concediez.”, atât, doar două cuvinte, fără nicio altă explicație. Nu a ieșit, însă, fără să mai fure niște bani din casieria localului, bani cu care și-a cumpărat alte beri de-a lungul călătoriei sale la Milano.

Fuga a durat puțin

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După fapta sa, de la Piacenza, românul a ajuns cu trenul la Lodi, probabil în căutarea unui prieten care să-l ajute să se ascundă. Se pare, însă, că la Lodi nu a căpătat sprijin și a plecat apoi la Milano. Carabinierii Comandamentului provincial din Piacenza l-au prins datorită semnalului unui dispozitiv electronic. Un semnal slab, intermitent, spun autoritățile, care nu era suficient pentru a repera cu exactitate locația bărbatului și anchetatorii au fost nevoiți să-i ipoteze continuu mișcările. Dar, în decursul a câtorva ore, au ajuns la el. Bărbatul ședea calm, liniștit, pe o bancă, cu un mic rucsăcel alături. Părea convins că nu-l vor găsi și va reuși să fugă departe de locul faptei sale.

Istrati era deja condamnat în Italia pentru infracțiuni împotriva patrimoniului național și era în arest la domiciliu. Avea voie să iasă pentru a merge la muncă în timpul zilei, și-atât. Noaptea trebuia să și-o petreacă la domiciliul său, un micuț apartament din Piacenza.

Acuzat de violență sexuală, sechestrare de persoană și jaf

În urma faptei sale din zilele trecute, Istrati cu siguranță își va petrece câțiva ani buni după gratii. Pe pagina sa de Facebook, ministrul de Interne și liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini cerea, pe lângă condamnarea la închisoare, castrarea chimică a bărbatului iar ministrul Justiției, Alfonso Bonafede, a promis: „Vom condamna exemplar pe cei care comit fapte de violență sexuală, introducând noi circumstanțe agravante și creșteri ulterioare ale pedepsei atunci când victima este o persoană vulnerabilă. Este scris în contractul nostru guvernamental și o vom face, puteți fi siguri!”

Sursa: Corriere della Sera

Foto: Chi l’ha visto?

Pe același subiect: Salvini despre românul care a violat ore în șir o femeie: „Să fie castrat chimic!”