Cutremur în Italia de 4 grade, resimțit de populație: „A fost scurt, dar foarte intens”

Un cutremur cu magnitudinea 4, a avut loc astăzi, marți, 14 noiembrie, la ora 17:17 în zona orașului Fermo din regiunea Marche. Seismul a fost simțit cu intensitate în întreaga regiune, până în orașele Ancona, Ascoli Piceno și Macerata.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv) din Italia a transmis că epicentrul seismului a fost situat la 3 kilometri distanță de localitatea Montelparo, la o adâncime de 21,6 kilometri sub suprafața pământului.

Până în acest moment, nu au fost raportate pagube materiale sau victime, însă populația a resimțit cu teamă secundele de teroare.

Potrivit mesajelor distribuite pe rețelele de socializare, cutremurul a fost simțit în mod distinct în orașele Ancona, Ascoli Piceno și Macerata, mai ales în localitățile Offida, Urbisaglia, Corridonia, Spinetoli, Grottazzolina, Grottammare, Appignano, Jesi, Recanati și Osimo.

Pe pagina Facebook a INGV zeci de persoane confirmă că au simțit cutremurul: „A fost scurt, dar foarte intens”, a transmis o persoană.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un locuitor din Civitanova Marche a scris pe Twitter: „Am simțit foarte bine vibrația care a precedat mișcarea ondulatorie.”

Autoritățile locale au început să evalueze situația și să ofere sprijin, iar populația este îndemnată să rămână vigilentă în următoarele ore pentru eventuale replici ale cutremurului.