Daniela, românca moartă în Italia din cauza unei crunte boli. Fiul ei de 12 ani a rămas orfan

Daniela T., o femeie de origine română, care locuia de mulți ani în localitatea Pomezia de lângă capitala Italiei, și-a pierdut viața în urma unei boli cumplite.

Conaționala noastră a luptat cu stoicism pentru a supraviețui și a vedea cum își crește copilul, dar, în cele din urmă, boala a învins-o.

În trista după-amiază de 18 mai 2023, Daniela a cedat în fața morții, lăsându-l astfel orfan pe fiul ei de numai 12 ani, relatează ziarul Corriere della Città.

Vestea a întristat profund nu doar familia și prietenii femeii, ci și părinții colegilor de clasă ai băiatului, care este elev la Școala Pestalozzi din Torvaianica, un cătun din Pomezia.

În fața acestei situații tragice, părinții au decis să se mobilizeze și să ajute familia îndurerată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mesajul de solidaritate a circulat rapid între grupurile de părinți, inclusiv cele de la alte clase și școli.

„Bună ziua, mame și tați. Școala Pestalozzi ne cere ajutor pentru un copil care și-a pierdut mama ieri și, pentru moment, familia are nevoie de asistență financiară pentru a o duce înapoi în România.

Dacă sunteți de acord, putem face o donație liberă, fiecare contribuie cu cât dorește. Mulțumesc tuturor pentru colaborare. Vă transmit mesajul primit de la reprezentantul clasei băiatului”, au scris astăzi câțiva reprezentanți de clasă.

Maria Pia, reprezentanta clasei din care face parte și fiul Danielei, a făcut apel la solidaritatea comunității:

„Bună ziua tuturor. Sunt Maria Pia, reprezentanta clasei a 2-a. Vă scriu pentru a vă cere ajutor, din partea întregii școli Pestalozzi, pentru D., un băiat din clasa mea care, din păcate, nu mai are o mamă din ieri după-amiază”.

Pentru aceia care nu fac parte din grupurile de părinți, dar doresc să contribuie, donațiile pot fi duse direct la școala Pestalozzi.

Pentru cei care vor să contribuie, lăsăm mai jos datele de contact ale școlii, preluate de pe site-ul oficial al instituției: https://www.icpestalozzi.edu.it/index.php/contatti

Captură de ecran din 2023-05-20 la 11.41.59

Aceste fonduri vor fi folosite pentru a repatria corpul neînsuflețit al Danielei înapoi în România, țara pe care a părăsit-o pentru a-i oferi un viitor mai bun fiului ei, un viitor de care ea, din nefericire, nu se va putea bucura.

Distribuie acest articol