Geta Pavel: destinul nemilos al unei mame românce din Italia care trăia doar pentru copilul său

Geta Pavel, în vârstă de 38 de ani, plecată departe de țara sa pentru a-i oferi copilului ei un trai mai bun, și-a găsit sfârșitul pe caldarâmul unei străzi din nordul Italiei, la Canneto sull’Oglio, în provincia Mantova. Nu a contat că acasă o aștepta un băiețel de 10 ani pentru care mama sa reprezenta întregul său univers și care acum va trebui să crească cu sufletul schingiut de lipsa căldurii, a afecțiunii și a ocrotirii pe care doar o inimă de mamă o poate dărui. Soarta care i-a fost hărăzită nu a iertat-o, inima Getei s-a oprit joi, 30 august, acolo, în mijlocul unui drum semnat de un destin crud, nemilos, un drum de pe care tânăra mamă nu se va mai întoarce.

Sfârșitul tragic

Geta făcea școala de șoferi și tocmai terminase o lecție de condus. Coborând din mașină pe via Umberto Sgarbi, aproape de casa ei, a făcut câțiva pași, când, din senin, a început să se simtă rău și s-a așezat la pământ. Instructorul de la școala de șoferi a văzut-o și a încercat să-i ofere primul ajutor în așteptarea ambulanței, dar orice tentativă de a o salva a fost în van.

Drama unui copil

Geta era originară din Galați, iar în Italia a sosit în anul 2013 unde a început imediat să lucreze ca îngrijitoare. După câteva luni i s-au alăturat soțul, Valentin Vasile Pavel și Marco, fiul lor. Din nefericire, cei doi părinți au hotărât să divorțeze iar tatăl a plecat în Germania, lăsând în grija mamei băiețelul de numai câțiva anișori pe atunci. Între Geta și tatăl copilului ei era bun raport, se respectau și ambii participau la creșterea și educarea fiului lor, iar Marco se auzea foarte des la telefon cu tatăl său, scrie Gazzetta di Mantova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Geta, după încheierea relației cu soțul ei, locuia împreună cu fiul său într-un mic apartament din Canneto sull’Oglio unde era respectată de comunitate și unde lucra ca îngrijitoare și ca menajeră, făcând eforturi mari să nu-i lipsească nimic lui Marco, singurul ei copil. Având în vedere că după moartea mamei sale băiețelul a rămas singur, fără niciun părinte aici, în Italia, a fost declanșată inițial o acțiune provizorie a serviciilor sociale și a fost trimisă o înștiințare procuraturii pentru minori din Brescia. A fost imediat avertizat fratele tatălui său, care locuiește în Monza și care a ajuns la Canneto. I s-a făcut acestuia actul de încredințare al minorului, care a petrecut noaptea următoare a tragediei la unchii din Monza, așteptând sosirea tatălui său din Germania.

Ultimul salut

Numeroase mesaje de condoleanțe și solidaritate din partea comunității din Canneto sull’Oglio sunt adresate familiei îndoliate. Geta era iubită și respectată în localitate, mereu cu zâmbetul pe buze, lucra de dimineață până în seară și era admirată pentru responsabilitatea cu care își creștea copilul. Ca să-l facă să meargă la școala de fotbal, se oferise să spele tricourile echipei. Împreună cu Marco, tocmai se întorseseră dintr-o mică vacanță din România, unde și-au vizitat rudele pe care Geta, fără să știe, le-a salutat pentru ultima dată.

Trupul neînsuflețit al româncei a fost pus la dispoziția familiarilor săi. Geta are un frate care locuiește în Veneto și o soră în Parma. Ei se vor ocupa de înmormântarea conaționalei noastre.

Sursa foto articol: Profilul Facebook – Geta Pavel

„Italia: Sfârșitul dramatic al Getei Pavel, moartă în mijlocul străzii după ce s-a simțit brusc rău”