Detalii cutremurătoare despre femeia din Italia care a născut o fetiță și nu știa că este gravidă. Micuța a murit

La aproape o săptămână de la tragedia petrecută în noapte zilei de duminică, 2 octombrie 2022, în localitatea Matelica din provincia Macerata (Marche) în locuința unei familii de italieni, capul familiei a fost de acord să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Reamintim că soțul și soția, în vârstă de 40 și respectiv 38 de ani, sunt acuzați de omor din culpă, după ce femeia a născut în baie o fetiță care, din nefericire, a murit. Mama a fost salvată după ce a depășit un grav șoc hemoragic. Soții mai au doi copii de nouă și șapte ani și susțin că habar n-au avut de sarcina femeii.

Pentru prima dată, soțul dezvăluie faptele din acea noapte tragică, într-un interviu acordat publicației Il Resto del Carlino.

În primul rând, cum este posibil ca tu și soția ta să nu fi observat sarcina în curs și aproape ajunsă la termen?

„Știu că sună ciudat. Dar deja se întâmplase cu cel de-al doilea copil al nostru: a fost un lucru exploziv, frumos, o fiică după primul fiu. Eram mai mult decât fericiți. Atunci am ajuns la spital și totul a fost bine. Și de data aceasta soția mea era un pic mai plinuță, dar nu era vorba de o burtică uriașă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu avea grețuri sau altceva, doar dureri de spate severe. A avut și ciclu. Nu bănuiam absolut nimic. Eu am lucrat mult în ultima vreme, am fost mai mult plecat. Dar nu era foarte clar că este însărcinată”.

Și ce s-a întâmplat în acea noapte?

„Aș prefera să nu spun detaliile. Spun doar că nu-i doresc nimănui. În jurul orei 2 s-a dus la baie pentru că avea dureri de stomac. A fost un șoc, ne-am panicat amândoi. Am încercat să fac tot ce am putut”.

Nu ai sunat imediat la 118? Nu ai cerut ajutor?

„Sigur că da. De îndată ce am înțeles, am sunat și am spus că un copil se va naște în casă și am cerut să vină imediat. Nu este adevărat că am cerut ajutor doar când am văzut-o pe soția mea sângerând. Am făcut-o imediat, iar ei mi-au răspuns că vor ajunge imediat. I-am avertizat și pe socrii mei, care locuiesc lângă noi, dar și ei s-au panicat”.

Ți-au sugerat ei (paramedicii – n.r.) ce să faci?

„Nu, mi-au spus doar că vor ajunge imediat. Și, de fapt, într-un sfert de oră erau acasă. Dar între timp, am fost pe de o parte cu copilul nou-născut, pe de altă parte cu soția mea care se simțea rău, nu se putea ridica în picioare, avea dureri. Am fost șocați. Au fost momente foarte emoționante.

„Nu puteam să țin copilul și să-mi ajut soția, erau încă atașați de cordon. De aceea l-am tăiat, așa cum cred că oricine ar fi făcut în acele condiții. Și în acel moment au sosit salvatorii și au avut grijă de amândoi. I-au pus oxigen fetiței, i-au făcut masaj cardiac. Soția mea a leșinat și s-a trezit a doua zi la spital”.

Unde au fost copiii tăi între timp?

„Din fericire, sâmbătă, așa cum fac deseori, s-au culcat cu bunicii: pentru ei acolo este tărâmul jucăriilor. A mers bine așa, pentru că nu au observat nimic și încă nu știu nimic, în afară de faptul că mama lor a avut dureri de spate.

„Încercăm să-i protejăm din toate punctele de vedere. La televizor au spus că i-au dus într-o instituție, dar nu e adevărat: sunt cu noi și sunt bine, iar noi încercăm să ne facem puternici pentru ei”.

În câteva ore, ai descoperit o sarcină, ți-ai pierdut bebelușul și te-ai trezit acuzat de omor din culpă: un cutremur.

„Atât eu, cât și soția mea suntem copleșiți și mai presus de toate întristați. O altă fetiță ar fi fost o bucurie pentru noi. Sunt meseriaș și, din fericire, nu-mi lipsește munca, suntem o familie foarte normală și dacă există mâncare pentru patru, poate fi și pentru cinci.

„Fetița ar fi fost bine cu noi, pierderea ei este dureroasă și trebuie să ne justificăm și prin ceea ce am trecut. Am fi fost fericiți cu acea fetiță.

„Ce s-a întâmplat cu noi nu doresc nimănui. Au fost momente groaznice, și totuși suntem întăriți doar pentru că avem doi copii alături de noi, care nu au greșeli și au dreptul la liniștea lor”.

Imediat ce procurorul va elibera cadavrul, vor încerca dea undă verde pentru înmormântare. Avocații Daniele Carmenati, Massimiliano Ciaboco și Giovanni Fattorini se ocupă de acest lucru și de investigația condusă de carabinieri.

„Încă nu știm cauza morții fetiței. Trebuie să așteptăm rezultatele autopsiei și încheierea investigației de către poliție”, susțin avocații. Între timp, însă, această familie nefericită trebuie să facă față unui doliu, înaintea procesului.