Diaspora, „pălmuită” de o româncă din Italia după ce un conațional a murit de frig într-o gară

Moartea în Italia a unui român în vârstă de 48 de ani a stârnit reacția plină de furie și indignare a unei conaționale din peninsulă. Ștefan (Fănică) Barani a fost găsit mort de frig pe o bancă din gara Tortona, regiunea Piemonte, nordul Italiei. Românul își trăia viața pe străzi de mai mult timp, ca și în cazul lui Tudor Nica în vârstă de 63 de ani, găsit mort într-o dimineață rece de decembrie în afara stației de metrou Molino Dorino din Milano.

Iată ce scria A.G. pe grupul Rotalianul – Revista românului din Italia:

«Băi, diaspora lu’ pește ce suntem! Mucegăim pe Facebook ca niște cretini, ne certăm pe like-uri și „glorie”, ne luăm în gură cu ăia din țară, râdem ca idioții la poze cu motani încălțați și la bancuri cu Bulă, și-n timpul ăsta mor românii de frig în Italia, prin parcuri!

Noi dezbatem orice, ne pricepem ca oaia la tricotat! Îi căutăm în c..r pe toți fripturiștii, impostorii și parveniții din politica românească. Îi cităm pe Facebook în chenare meșteșugite sau îi înjurăm pe ei, pe mă-sa și pe cine a votat cu ei – ca să arătăm lumii virtuale, care nu ne știe și nu ne cunoaște, cât suntem de speciali, de iluminați și de fițoși!

Un om, un român a murit de frig pentru că n-avea unde să doarmă. Un OM – nu un câine, nu o pisică îmbrăcată în Moș Crăciun, nu o capră! Ce dracu’ se-ntâmplă cu noi??? Auzim limba românească peste tot, zi de zi – pe stradă, în metrou, în gări, în magazine – și ne facem că plouă, traversăm pe trotuarul celălalt și ne înghițim graiul învățat de la mama.
Nu ne pasă, numai gura e de noi!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Omul ăsta care a murit de frig, avea o soră căsătorită cu un italian… și frate-său a murit pe-o bancă! Cu cine s-a măritat aia? Cu dracu’? Sau Occidentul ne-a luat mințile de nu mai vrem să știm de frați, surori, părinți, copii?

Ne dăm creștini cu tradiție – ce face Biserica? Omul ăsta, Fănică, a murit pe bancă în gara din Tortona/Piemonte… la Tortona este BISERICĂ ORTODOXĂ ROMÂNEASCĂ, da? Da! Măi, sunt printre noi femei și bărbați care frecventează Biserica… ok, vă multumesc că vă rugați pentru mântuirea mea, necredincioasa… dar mai bine ar fi să umblați precum apostolii și să căutați în jur români care au nevoie de ajutor!

Când e „lăsata secului” și sărbători cu pomenirea morților, nu vă împărțiți colivă, vin și colaci voi între voi în curtea bisericii, ci faceți pachete și împărțiți-le flămânzilor! Că dacă faceți schimb de colivă și sarmale, nu e pomană, e bairam! Adică mă duc la biserică, țin toate posturile, mă spovedesc, pun 5-10 euro în cutia milei, mănânc sarmale de la Tanța și Tanța de la mine și constat că ale mele sunt mai bune… și gata? Ok!

Orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare… sau nu. Sau nu contează, că nu-i pamflet! Doamne miluiește-ne pe noi păcătoșii, mulțumim că ne rabzi și nu ne dai un șut în c..r! Amin.»