Dispariția misterioasă a unui român în Italia. Se presupune că s-ar fi înecat, dar trupul nu a fost găsit

Vasile Daniel Coca, un cetățean român în vârstă de 38 de ani, a dispărut în condiții misterioase pe data de 2 iunie 2017, în timp ce se afla împreună cu prietenii la iarbă verde, pe malul unui râu din Vizzola Ticino, Varese.

„Ce se mai știe despre Vasile Daniel Coca?”, se întreabă jurnaliștii italieni de la emisiunea Chi h’la visto? (Cine l-a văzut?), care se ocupă de cazurile persoanelor dispărute pe teritoriul Italiei.

De aproape 7 ani nu se mai știe nimic de el, se presupune că s-ar fi înecat și tras de ape în adâncuri, dar corpul lui nu a fost găsit nici până astăzi, deși a fost căutat de echipele de scafandri de la Unitatea Provincială din Varese.

photo_2024-02-29_18-06-51
Vasile Daniel Coca

Conform Poliției române, Vasile Daniel Coca era din Baia, județul Suceava și locuia de aproximativ 15 ani în Italia, mai precis în Somma Lombardo, provincia Varese, unde lucra ca zidar.

În ziua dispariției, el petrecea o zi liberă alături de soția sa și de câțiva prieteni, pe malurile râului Ticino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În jurul orei 17.00, Vasile și trei dintre prietenii săi au hotărât să facă o întrecere și să traverseze râul înot.

Din nefericire, la un moment dat, Vasile a dispărut complet, spre disperarea prietenilor săi care au încercat din toate puterile să-l găsească și să-l readucă la suprafață.

Soția lui a spus mai târziu că l-ar fi văzut aproape de malul celălalt, la numai câțiva metri distanță, cu apa care îi ajungea de la brâu în jos. Nu s-a alarmat deloc, pentru că l-a văzut că era bine.

Femeia, conform celor de la Chi l’ha visto, a crezut mai întâi că Vasile voia să le facă o glumă și să se ascundă.

Cert este că bărbatul nu a mai fost văzut întorcându-se la mal.

Nereușind să-l mai găsească, grupul de cetățeni români a alertat imediat autoritățile, la fața locului prezentându-se de urgență Pompierii de la Unitatea Provincială din Varese cu o echipă de scafandri.

Aceștia au căutat corpul conaționalului nostru ore-n șir, până la lăsarea întunericului, în apele râului Ticino, dar nu a fost găsit. Căutările au fost reluate în zilele următoare, dar tot fără rezultat.

De Vasile Daniel Coca nu se mai știe nimic și nici corpul lui nu a fost găsit.

La momentul dispariției, era îmbrăcat cu un slip de baie de culoare albastră. Semnalmente: înălțime de 172 cm, ochii albaștri, părul blond, și două cicatrici – una pe partea dreaptă a frunții și alta pe sprânceană stângă.

Captură de ecran 2024-02-29 180355

Distribuie acest articol