Doi moldoveni care doreau să ajungă la muncă în Italia au trecut Prutul înot. Prinși de polițiștii de frontieră

Doi tineri moldoveni, în vârstă de 27 și 29 de ani, au traversat ilegal râul Prut în noaptea de duminică spre luni, 22 aprilie, în încercarea de a ajunge în Italia pentru a-și găsi un loc de muncă.

Incidentul a avut loc în jurul orei 02:40, când un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, județul Vaslui, folosind echipament de termoviziune, i-a detectat pe malul râului, în direcția localității Oțetoaia.

Echipa de intervenție a poliției de frontieră a ajuns rapid în zonă, reușind să-i intercepteze și să-i legitimeze pe cei doi bărbați.

Descoperind că nu posedă documentele necesare pentru a dovedi o intrare legală în România, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră Huși pentru investigații suplimentare.

De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră din Republica Moldova și cercetările au continuat în cooperare cu aceastea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul verificărilor, s-a stabilit că tinerii au trecut Prutul înot pentru a intra ilegal în România. În plus, la controlul corporal, asupra unuia dintre ei a fost găsită o carte de identitate românească falsificată.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au demarat proceduri legale pentru infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei și fals material în înscrisuri oficiale.

Conform Acordului de Readmisie, cei doi bărbați au fost predați autorităților moldovene.

Adesea, persoanele care recurg la astfel de metode de a trece granița în mod ilegal pot să o facă din cauza lipsei de documente legale valabile, restricțiilor de viză, sau pentru a scurta procesul birocratic, mai ales dacă intenționează să ajungă în alte țări din Uniunea Europeană pentru muncă sau alte oportunități.