Doi pușcăriași români, eroi în Italia, după ce au salvat o adolescentă de 13 ani de la înec

Doi pușcăriași români, în vârstă de 37 și 45 de ani, cărora le-a fost aprobată posibilitatea de a lucra în afara penitenciarului, au devenit eroi în Italia după ce au salvat sâmbătă, 22 august 2020, o adolescentă de 13 ani care risca să se înece în apa Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno. Văzând că fata se afla în dificultate, cei doi infractori au intervenit fără a sta prea mult pe gânduri și au scos-o la mal în siguranță.

Potrivit publicației locale Il Telegrafo, totul s-a întâmplat în jurul orei 17:20 de sâmbătă, când adolescenta de 13 ani, originară din Montespertoli, provincia Florența, se afla în apa mării, la circa 100 de metri distanță de plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa. Adâncimea apei în care se afla tânăra era mai mare decât înălțimea ei și probabil nu ar fi fost o problemă, dar la un moment dat fata a fost înțepată de o meduză, provocându-i astfel dificultăți în a înota.

Adolescenta a început să strige după ajutor, iar cei doi deținuți români, care lucrează pe insulă, la un hotel din apropiere, au sărit imediat în apă și s-au îndreptat spre ea. În scurt timp, fata a fost adusă la mal în siguranță, iar apoi și-a revenit fără a mai fi nevoie de intervenția personalului medical.

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare re-educativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune să fie decorați”, a declarat Francesco D’Anselmo , directorul închisorii Porto Azzurro.

Distribuie acest articol