Doi șoferi români de TIR arestați în Italia, furau pachete Amazon care trebuiau să ajungă la clienți

Doi șoferi români de TIR care livrau pachete Amazon destinate clienților acestei companii au fost arestați vineri, 13 noiembrie 2020, în Italia, după ce au fost surprinși de o patrulă a poliției în timp ce descărcau din automarfar mai multe pachete.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, o patrulă a poliției rutiere, care se afla în trecere prin zona de serviciu Rozzano Est de pe șoseaua de centură a orașului Milano, a observat o activitate ciudată în zona de parcare a mijloacelor de transport marfă. Când s-au apropiat mai mult, polițiștii l-au văzut pe unul dintre șoferi în semiremorca TIR-ului în timp ce îi pasa colegului său pachete cu sigla Amazon.

La vederea polițiștilor, bărbatul aflat în semiremorcă a tras oblonul și s-a închis în interior, în timp ce colegul său a încercat să fugă pe jos. Agenții de poliție au reușit însă să-i blocheze pe amândoi și apoi i-au identificat ca fiind doi cetățeni români în vârstă de 24 și 32 de ani.

În urma unei percheziții efectuate, polițiștii au găsit la bordul TIR-ului două genți care conțineau obiecte de valoare și care se aflau încă în cutiile originale. În plus, în torpedou, dar și în spatele patului din cabină, au mai găsit ascunse circa 30 de pachete care, de asemenea, se suspectează că erau furate. Din cele 19 pachete, în schimb, descărcate din TIR de șoferi când au fost surprinși de polițiști, unele erau puse deja într-o geantă pentru a putea fi cărate cu ușurință, au mai relatat polițiștii. Acestea erau intacte în cutiile care aveau sigla Amazon pe ele.

Agenții de poliție au găsit asupra unuia dinte cei doi șoferi și un sigiliu de culoare roșie, cu semne evidente că a fost forțat și pe care era indicat numărul de expediere prezent și pe fișa de transport internațional CMR. Când anchetatorii au convocat apoi la secție și responsabila cu securitatea de la Amazon, pentru a-i preda marfa furată, aceasta a confirmat că după încărcarea pachetelor în TIR-uri, semiremorca este sigilată și șoferii nu au permisiunea să o deschidă, conform normelor companiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii au constatat că TIR-ul a pornit în jurul orei 15:30 din localitatea Casirate d’Adda, provincia Bergamo, și urma să ajungă la un depozit Amazon din Buccinasco, provincia Milano. Se presupune, totodată, că acesta nu este primul furt de acest gen efectuat de șoferii români, iar ancheta continuă.

Între timp, cei doi infractori au primit interdicția de a părăsi localitatea de rezidență până la soluționarea cazului.