Drama lui Marius, românul din Italia care a ajuns pe străzi cu câinele său. Apelul unei italience pentru a-l ajuta

Viviana Amorini, o româncă originară din Cagliari (Sardegna) care se afla în vacanță cu fiicele ei la Roma, a rămas impresionată de dragostea unui român fără adăpost pentru câinele său, de care nu vrea să se despartă nicicum.

Femeia italiană a lansat astfel un apel prin intermediul rețelelor de socializare și a publicației Kodami, dedicată câinilor, pentru a-l ajuta pe conaționalul nostru să-și găsească un loc de muncă.

„L-am cunoscut pe Marius în urmă cu câteva zile. Ședea pe jos, aproape de Fontana di Trevi, iar lângă el se afla Cappuccino (un cățel – n.r.). A fost tocmai câinele cel care a atras atenția mea și a fiicelor mele, s-a aruncat înspre noi pentru a se juca. Ne-au impresionat imediat”, a declarat Viviana.

Marius și Cappuccino. Foto: kodami.it

De profesie bucătar, Viviana face și voluntariat în Cagliari pentru diferite asociații pentru protecția animalelor, pe lângă faptul că are și ea câini și pisici de care nu s-ar despărți niciodată.

Când a auzit povestea lui Marius și a câinelui său, femeia a decis imediat că trebuie să facă ceva pentru ei, de aceea a lansat un apel pe Facebook și a cerut ajutorul oamenilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul i-a explicat Vivianei astfel că a venit în Italia pentru a lucra în construcții, dar că a fost înșelat de foștii săi angajatori, care nu l-au plătit. Rămas fără un loc de muncă, Marius a ajuns astfel să trăiască pe străzi.

„S-a plâns și la Poliție care evident că, având în vedere că el este român, a dat dreptate angajatorilor”, a spus femeia.

În urmă cu câteva luni, conaționalul nostru a găsit un cățel de numai 9 luni aruncat la gunoi.

„Avea un picior rupt. Marius l-a dus la veterinar, care i-a propus să-l supună eutanasiei, pentru că el nu avea bani să plătească operația: 750 de euro. Marius a refuzat (eutanasia – n.r.). A plătit din buzunarul său, încă mai plătește, în rate, dar l-a salvat. Și acum n-are nici cel mai mic gând să renunțe la el”, a mai explicat Viviana.

Cappuccino. Foto: kodami.it

Asociațiile umanitare care ajută oamenii fără adăpost au refuzat să-l cazeze noaptea pe Marius pentru că are animalul cu el și nu vrea să-l lase singur, de aceea bărbatul are nevoie de un loc de muncă, pentru a putea închiria un apartament în care să-i ofere toate condițiile câinelui.

Momentan, mai precizează publicația Kodami, Marius a reușit să găsească o cameră în care să stea provizoriu, la niște conaționali, dar pentru care plătește mai bine de 100 de euro pe săptămână.

Acești bani reușește cu greu să-i strângă din mila oamenilor care-l văd cu câinele pe stradă și tot cu greu reușește și să-i cumpere de mâncare câinelui.

„Marius nu vrea bani, vrea un loc de muncă de orice fel, și o cameră în care să se poată odihni și să-l țină pe Cappuccino în timp ce el merge la muncă”, a mai explicat Viviana.

„Nu vrea să meargă la muncă cu teama că i se poate întâmpla ceva câinelui sau că cineva i-l ia. Cere doar asta: dacă există cineva care să-l poată ajuta și care se oferă să-l ajute și să-și refacă documentele, asta i-ar schimba viața”, a mai adăugat ea.

Dintr-un comentariu publicat la postarea de pe Facebook cu apelul făcut de Viviana, aflăm că bărbatul român ar fi găsit deja un loc de muncă, dar are nevoie de documente de identitate pentru a putea fi angajat.

„Marius nu are documente și are nevoie de ele pentru a lucra. Are numai copii. I-am găsit un loc de muncă, dar nu-l poate angaja. Este cineva care poate să-l ajute să facă documentele?”, întreabă Francesca Va.

Cine dorește și poate să-l ajute pe Marius, poate să o contacteze pe Viviana Amorino pe Facebook sau redacția Kodami.