Drama unei badante românce din Italia. I-a ars casa din România și după câteva zile i-a murit socrul

O româncă originară din comuna Stulpicani, județul Suceava, care lucrează în Italia ca îngrijitoare de bătrâni, trăiește în aceste zile drama vieții sale.

Casa pe care și-a construit-o împreună cu soțul în comuna natală, după mulți ani lucrați în străinătate, a fost cuprinsă de flăcări săptămâna trecută, iar sâmbătă, 3 decembrie, i-a murit socrul.

Femeia are patru copii, care au rămas acum, în preajma Sărbătorilor, fără un acoperiș deasupra capului, relatează Obiectiv de Suceava.

Flăcările au mistuit acoperișul și mansarda casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, mobila și aparatura electrocasnică fiind distrusă în totalitate. În același timp, s-a degradat și parterul casei, imobilul fiind nelocuibil în acest moment.

Soții Iosub din Stulpicani au lucrat în străinătate, ca mulți români în ultimii zeci de ani, pentru a-și construi acasă o locuință mare și frumoasă, pentru ei și cei patru copii ai lor

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A ars tot, nu am rămas cu nimic. Am muncit 5 ani în Germania și 10 în Italia. Soția încă este în Italia, stă cu o bătrână, am anunțat-o că am rămas fără nimic. Și mama e în Italia, muncește. Nici nu știu de unde să încep, să găsesc o ieșire”, a povestit Teodor Iosub conform sursei citate.

La locul incendiului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai SVSU Stulpicani. La sosirea echipajelor ardea casa de locuit cu pericol de propagare la o anexă și la locuința învecinată.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexa și locuința învecinată.

Incendiu la Stulpicani. Sursa foto: Suceava News

Din nefericire, pe lângă acest necaz, familia Iosub trebuie să se pregătească și de înmormântare

Tatăl bărbatului, care era internat la spital pentru afecțiuni mai vechi, a decedat sâmbătă la spital.

Mama și soția se vor întoarce acum din Italia pentru a organiza și participa la înmormântarea bătrânului.

Mai mulți suceveni s-au mobilizat și au demarat o campanie umanitară pentru a ajuta familia Iosub.

Persoanele care doresc să doneze o pot face în conturile deschise de familie. Contul deschis în Lei, pe numele Iosub Teodor Ioan este RO47CECEB00008RON2321556, iar cel în EURO este RO57CECEB000B2EUR2321562.