Drama unor români care au lucrat 15 ani în Italia, o vijelie le-a distrus casa construită cu sacrificii

Doi soți români din Borlești, județul Neamț, trec prin momente deosebit de dificile după ce o vijelie puternică le-a smuls mansarda casei pe care au construit-o cu multă muncă și sacrificii.

Cei doi au lucrat 15 ani în Italia pentru a-și face un rost acasă, iar acum și-au văzut o parte din muncă distrusă de vântul care a smuls mansarda cu tot cu pereți, de parcă ar fi fost din carton, relatează Pro TV.

Drama unor români care au lucrat 15 ani în Italia, o vijelie le-a smuls mansarda casei construită cu mari sacrificii. Sursa foto: captură video Pro TV

Vasile și Lăcrămioara Florea au mare nevoie de ajutor pentru a-și reclădi casa. Ei au doi copii mici și se tem că nu pot încălzi locuința.

„A fost o vijelie, nu ştiu ce a fost, dar a fost deodată, şi în cinci minute a luat tot. Eram în casă, dormeam, când mi-a zis soţia că ne-a luat hogeagul cu totul. Când am ieşit afară, nu mai era nimic. O parte a dus-o acolo, o parte aici, o parte acolo, s-o rupt tot. 15 ani de muncă în Italia”, a declarat Vasile Florea pentru sursa citată.

Vasile Florea. Sursa: captură video Pro TV

De jur împrejur era un zgomot asurzitor, iar centrala a fost cât pe ce să ia foc. Membrii familiei Florea dorm cu toţii în ce le-a mai rămas întreg din casă, şi se tem că nu au cum să încălzească locuinţa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„E foarte greu cu doi copii mici în mijlocul iernii. Sperăm să ne ajute cât mai multă lume”, a spus Lăcrămioara Florea.

Drama unor români care au lucrat 15 ani în Italia, o vijelie le-a smuls mansarda casei construită cu mari sacrificii. Sursa foto: captură video Pro TV

Vecinii s-au oferit să-i ajute la reparații, iar primarul a declarat că administrația locală îi va ajuta cu unele materiale de construcții:

„O familie de oameni gospodari, muncitori, care a fost lovită de această calamitate. Noi încercăm cu resurse din primărie să îi ajutăm cu ceva materiale de construcţii, să îşi refacă mare parte din acoperişul distrus de această furtună”, a spus primarul George Mutu, primarul localității Borlești.